The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Rå cashew-yoghurt

af Ditte Ingemann 27. august 2014

cashew-yoghurt

Det er efterhånden meget længe siden jeg testede denne opskrift, som jeg faldt over på bloggen “Green Kitchen Stories” – jeg synes det lød rigtig lækkert med yoghurt lavet på cashewnødder, så jeg skyndte mig straks ud for at købe nødder, og sætte dem i blød til næste morgen. 

Jeg kom til at lave en stor portion, men resterne tryllede jeg om til denne lækre kage. Det er vigtigt at bruge en kraftig blender til denne opskrift, så nødderne bliver blendet helt fint – hvis ikke, vil “yoghurten” blive en smule grynet. Jeg har brugt en blanding af cashewnødder og mandler, men du kan sagtnes undlade mandlerne, og i stedet kun bruge cashewnødder.

Rå cashewyoghurt – opskrift herfra.

2,5 dl usaltede cashewnødder
1 dl mandler
1,5 dl vand
3 soltørrede dadler uden sten
et nip salt
1 tsk loppefrøskaller/HUSK
1 dl vand

Stil nødderne i blød i vand natten over. Næste morgen røres loppefrøskaller og 1 dl vand godt sammen – det tykner efter et par minuter. Kom nødderne i en blender sammen med 1,5 dl rent vand, dadler og salt, og blend indtil blandingen er helt glat og har en cremet konsistens. Rør en smule af loppefrø-blandingen i indtil “yoghurten” får en tyk konsistens. Stil det på køl, og lad det blive koldt inden det spises. “Yoghurten” kan toppes med frisk frugt eller sprød mysli inden servering.

Jeg smagte min “yoghurt” til med en smule orangeblomstvand og pyntede med finthakkede pistacienødder og granatæble, hvilket var rigtig skønt!

RAW cashew-yoghurt

Rå cashew-yoghurt was last modified: august 27th, 2014 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til Stockholm
næste
Postkort fra Grækenland

Mere af det samme

Morgenmadsmissionen på udsalg

9. marts 2014

Morgenmad med masser af smag

25. juni 2013

Morgenmadsmissionen

25. november 2013

Hjemmelavet yoghurt

29. maj 2014

Min Morgenmad

29. marts 2014

Hverdagsglamour ★ Emily Salomon

6. juli 2015

Ingefær & Ananas-smoothie

3. marts 2012

Mmmmm, myslibar!

14. februar 2014

Søndagssaft

16. oktober 2011

Morgendessert

16. april 2015

8 kommentarer

Tonnya 27. august 2014 at 10:39

Hej Ditte,
Lyder lækkert !
Kan man bruge noget andet end husk ?

Svar
Rikkeprikke 27. august 2014 at 13:59

Lækkert ser det ud!

Svar
Ditte Ingemann 27. august 2014 at 19:41

TAK :-)

Svar
Kristina 6. september 2014 at 19:40

Hej Ditte,
den opskrift har jeg også været afhængig af siden jeg så den på gks. Jeg kører den skiftevis med din køleskabsgrød :-) Jeg nåede frem til, at man kan sætte nødderne (i vandet) i køleskabet natten over, så er det hele koldt og klar når man har blended dem. Ligesom med din grød giver jeg det også en klat skyr og så ellers årstidens frugt på toppen, mums!
KH Kristina

Svar
Ditte Ingemann 8. september 2014 at 09:56

God idé, Kristina – det gør jeg næste gang :-)

Svar
Frederikke 24. oktober 2014 at 12:24

Hej Ditte,

Tror du man ville kunne skifte lommefråskallerne ud med chia frø? De tykner jo også, tænker jeg…

Svar
Ditte Ingemann 24. oktober 2014 at 18:17

Jeg synes helt sikkert du skal prøve :-) Jeg har kun prøvet med loppefrøskaller, men mon ikke chia også kan bruges!

Svar
Karina Parsberg 26. oktober 2019 at 15:59

Tænker også man kan skifte HUSK ud med en af disse: kokoksfiber/æblefiber/kakaofibre kan
Så varierer smagen også lidt

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen