Det er efterhånden meget længe siden jeg testede denne opskrift, som jeg faldt over på bloggen “Green Kitchen Stories” – jeg synes det lød rigtig lækkert med yoghurt lavet på cashewnødder, så jeg skyndte mig straks ud for at købe nødder, og sætte dem i blød til næste morgen.
Jeg kom til at lave en stor portion, men resterne tryllede jeg om til denne lækre kage. Det er vigtigt at bruge en kraftig blender til denne opskrift, så nødderne bliver blendet helt fint – hvis ikke, vil “yoghurten” blive en smule grynet. Jeg har brugt en blanding af cashewnødder og mandler, men du kan sagtnes undlade mandlerne, og i stedet kun bruge cashewnødder.
Rå cashewyoghurt – opskrift herfra.
2,5 dl usaltede cashewnødder
1 dl mandler
1,5 dl vand
3 soltørrede dadler uden sten
et nip salt
1 tsk loppefrøskaller/HUSK
1 dl vand
Stil nødderne i blød i vand natten over. Næste morgen røres loppefrøskaller og 1 dl vand godt sammen – det tykner efter et par minuter. Kom nødderne i en blender sammen med 1,5 dl rent vand, dadler og salt, og blend indtil blandingen er helt glat og har en cremet konsistens. Rør en smule af loppefrø-blandingen i indtil “yoghurten” får en tyk konsistens. Stil det på køl, og lad det blive koldt inden det spises. “Yoghurten” kan toppes med frisk frugt eller sprød mysli inden servering.
Jeg smagte min “yoghurt” til med en smule orangeblomstvand og pyntede med finthakkede pistacienødder og granatæble, hvilket var rigtig skønt!
8 kommentarer
Hej Ditte,
Lyder lækkert !
Kan man bruge noget andet end husk ?
Lækkert ser det ud!
TAK :-)
Hej Ditte,
den opskrift har jeg også været afhængig af siden jeg så den på gks. Jeg kører den skiftevis med din køleskabsgrød :-) Jeg nåede frem til, at man kan sætte nødderne (i vandet) i køleskabet natten over, så er det hele koldt og klar når man har blended dem. Ligesom med din grød giver jeg det også en klat skyr og så ellers årstidens frugt på toppen, mums!
KH Kristina
God idé, Kristina – det gør jeg næste gang :-)
Hej Ditte,
Tror du man ville kunne skifte lommefråskallerne ud med chia frø? De tykner jo også, tænker jeg…
Jeg synes helt sikkert du skal prøve :-) Jeg har kun prøvet med loppefrøskaller, men mon ikke chia også kan bruges!
Tænker også man kan skifte HUSK ud med en af disse: kokoksfiber/æblefiber/kakaofibre kan
Så varierer smagen også lidt