The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKageSøde sager

Fastelavnsboller med vaniljecreme

af Ditte Ingemann 7. februar 2015

FASTELAVNSBOLLER

Jeg har længe gået med tanken om at udvikle en sundere fastelavnsbolle uden sukker og hvedemel, men jeg synes faktisk ikke det er muligt at lave en fastelavnsbolle, som kan hamle op med denne skønne variant, som er fyldt med både creme og remonce (og SUKKER). Så derfor skal I ikke snydes for denne gode opskrift på, hvad jeg synes, er de bedste fastelavnsboller.  

{ FASTELAVNSBOLLER } 18-20 stk.:

DEJ:
40 g gær
150 g smør
1,5 dl mælk
4 spsk rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
2 æg
ca. 450-500 g hvedemel
et nip salt

CREME:
4 æggeblommer
30 g rørsukker
6 tsk hvedemel
4 dl mælk
1 tsk ren vanillepulver (eller kornene fra en vanillestang)

REMONCE:
150 g rørsukker
150 g marcipan
125 g blødt smør

Smelt smørret sammen med mælk i en gryde, og hæld det over gæren, som røres ud deri. Sukker, kardemomme, æg og salt tilsættes og det hele røres godt sammen – jeg brugte min røremaskine. Tilsæt mel indtil dejen bliver smidig og kan æltes uden, at den klistrer for meget, men pas på ikke at tilsætte for meget mel.

Lad dejen hæve i ca. 45 minutter – imens laves creme og remonce.

Alle ingredienser til vaniljecremen kommes i en gryde og varmes langsomt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Når cremen har en god tykkelse, tages den af varmen og køles af, inden den skal i bollerne.

Rør sukker, marcipan og blødt smør godt sammen og stil det til side.

Når dejen har hævet, rulles den ud af flere omgange og skæres ud til små firkanter. Kom 1 spsk creme og 1 spsk remonce på hver firkant og fold alle fire hjørner ind på midten, så fastelavnsbollen lukkes godt, og indholdet ikke sniger sig ud.

Bollerne sættes med lukningen nedad på en bageplade – inden bollerne skal i ovnen pensles de med mælk eller æg, hvorefter de bages i ca. 12 minutter ved 200 grader, eller til de er gyldne.
Når fastelavnsbollerne er afkølede, pyntes de med tyk glasur eller smeltet mørk, chokolade.

Boller med creme

Fastelavnsboller med vaniljecreme was last modified: februar 7th, 2015 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Baconmuffins fra GO’morgen DK
næste
Fisk & Fritter – Low Carb

Mere af det samme

Bønnebrownies med hasselnøddesmør

25. marts 2017

Krydret gulerodskage med mascarponecreme

10. januar 2017

Rå cupcakes med saltet choko-top

15. maj 2014

Inspiration til nytårsmenuen

30. december 2014

Længe leve lakridsis!

28. juni 2012

Iskold kaffe med lakrids

29. januar 2012

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

Jordbærsaft

11. marts 2012

turtle bars

22. februar 2012

4 års fødselsdag

28. juli 2014

20 kommentarer

Anne-Marie 7. februar 2015 at 17:58

De ser lækre ud og der må altså også være plads til en rigtig kage en gang imellem. Så vidt jeg har lært går blodsukkeret ikke amok, når måltidet samtidig er fedtholdig. Og det må man sige de her lever op til.

Kh.
Anne-Marie

Svar
Ditte Ingemann 8. februar 2015 at 11:29

Du har helt ret :-)

Svar
Nanna 8. februar 2015 at 10:35

Skal lave dem i dag :-)
Jeg fik din søde sunde sager og salater i fødselsdagsgave. Nu er jeg lige flyttet til kbh fra århus, så har desværre ikke café glad tæt på mig, men forhåbentligt andre gode alternativer.
Tak for dine fine opskrifter
kh Nanna

Svar
Ditte Ingemann 8. februar 2015 at 11:28

Dejligt at høre :-) Jeg savner også Glad, men heldigvis findes der også gode steder her i KBH!

Svar
maja kyndesen 8. februar 2015 at 12:49

Hej kan man fryse dem ned efter de er bagt ? eller bliver de kedelige ?

Svar
Mia Maia 8. februar 2015 at 15:44

Min veninde Pernille, der har bloggen http://glutenfrimagi.dk har faktisk lavet noget fastelavns boller uden mel – dog ikke helt uden sukker, men tænker det bliver svært.
Jeg glæder mig til at skulle prøve at bage dine imorgen. Jeg har lidt svært ved at finde ud af hvor tyk creme skal være når den tages af varmen?

Svar
Mette 9. februar 2015 at 13:40

Nøj, de er blevet gode – stor lykke i familien!
Også selv om jeg havde lidt svært ved at få indholdet til at blive inde i bollerne. Mon du har brugt nogle særlige tricks?

Svar
Ditte Ingemann 9. februar 2015 at 15:54

Mit fyld har også svært ved at blive inde i bollerne, men det handler om at lukke dem godt sammen. Hvis der flyder for meget ud, så plejer jeg at smøre det under bunden på bollerne, for det skal ikke gå til spilde :-)

Svar
Signe 11. februar 2015 at 09:00

Skal det være rørsukker eller kan man godt bruge almindelig sukker? Jeg har nemlig et ordentligt laget af almindelig sukker..

Svar
Ditte Ingemann 11. februar 2015 at 15:27

Du kan sagtens bruge alm. sukker :-)

Svar
LikeBree 11. februar 2015 at 09:20

Nøj, hvor ser det bare ekstra flot ud med rød-grøn-pynt på. Er det pistacie og frysetørret hindbær? Det får dem lige ophøjet fra en almindelig fastelavnsbolle til luksusudgaven :-)
Vil lige tilføje, hvis andre kunne have brug for info – Cremen kan sagtens lade sig gøre at lave med soyamælk med vanille i stedet for mælk, til os med problemer i dén afdeling :-)

Svar
Ditte Ingemann 11. februar 2015 at 15:27

Super – tak for tippet :-)

Svar
Marianne 13. februar 2015 at 21:11

Hej Ditte.

Tak for opskriften. De ser SÅ lækre ud! Dem vil jeg bage i morgen.

Svar
HenrietteP 14. februar 2015 at 17:31

Jeg forstår ikke hvordan du får cremen til at blive inde i bollen. Synes altid cremen flyder ud, lige meget hvor meget jeg presser siderne sammen.

Svar
Ditte Ingemann 18. februar 2015 at 20:04

Det er også svært…. Mit fyld/creme flyder altså også en smule ud.

Svar
Julie Rønnow 15. februar 2015 at 21:47

Super lækre fastelavnsboller – det må jeg gi’ dig.
Jeg har dog for meget remonce tilbage. Ved du om man kan fryse det ned?

Svar
Ditte Ingemann 18. februar 2015 at 20:03

Det tror jeg helt sikkert du kan :-)

Svar
Astrid 24. januar 2016 at 14:55

Jeg lavede dem sidste år – min familie var vilde med dem! De har indimellem talt om dem siden. Så jeg er gået i gang med dette års 1. omgang. Håber de bliver lige så flotte denne gang :) Tak for en god opskrift!

Svar
Ditte Ingemann 25. januar 2016 at 08:58

Dejligt at høre :-)

Svar
Julie Hansen 21. oktober 2018 at 10:34

Husk lige at skrive at mælken og smørret skal køle af, ellers dræbes gæren (det gjorde jeg)…
Ellers lækre boller!!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen