The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Salat

Fyldig quinoasalat med grillet fennikel

af Ditte Ingemann 15. januar 2017

Quinoasalat

Jeg ved godt, at vejret i øjeblikket ikke indbyder til grillmad, men jeg vil nu alligevel gerne dele en salat med grillede grøntsager med jer. Jeg er netop flyttet og har fra mit nye køkken udgang til en altan, hvor min store gasgrill står, hvilket gør det super nemt at grille i ny og næ, også selvom det er januar måned. 

Jeg er ret pjattet med fennikel, som er en lidt overset grøntsag her i Danmark og måske er det fordi mange ikke helt ved hvordan de skal gribe den lakridssmagende grøntsag an. Men faktisk er fennikel en af de grøntsager som kan bruges på uendelig mange måder, og den ændrer smag og konsistens alt efter hvordan den tilberedes og håndteres. Fennikel er en super sprød grøntsag og har en sødlig anissmag, hvilket gør den perfekt at bruge i salater i ultra tynde skiver – konsistensen minder meget om bladselleri; sprød og en anelse trævlet. De friske grønne skud som sidder på toppen af fenniklens “fingre”, kan bruges som dild, så smid det endelig ikke ud, men brug det i salater eller til at pynte med.

Begynder man at arbejde mere med den alsidige fennikel og tilberede den vil smagen forvandle sig til en fin, mild smag med kun en svag undertone af lakrids. Så hvis du hører til dem som ikke er fan af lakridssmagen, kan jeg anbefale at prøve at tilberede fennikel enten ved at grille, koge, braisere, bage eller stege den.

Denne opskrift har jeg udviklet til Kosan Gas, som har samlet en række lækre, nemme grillopskrifter, som jeg synes du skal tjekke ud på deres website, hvis du skulle have mod på at grille i de kolde måneder.

{ Fyldig salat med grillet fennikel og quinoa }
tilbehør til 4 personer

1 fennikel
1 squash
250 g tomater
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie

3 dl quinoa
2 spsk tahin
1 spsk olivenolie
saft fra ½ citron
1-2 spsk vand
1 håndfuld bredbladet persille
10 sorte oliven, uden sten
salt og peber
4 spsk pinjekerner, ristede
salt og peber

Skær fenniklen ud i tynde skiver. Halver tomaterne og skær squash ud i tynde strimler. Hak hvidløg fint og rør det sammen med olie – vend alle grøntsagerne deri og grill grøntsagerne et par minutter på en varm grill indtil de får flotte grillstriber og bliver bløde. (Har du ikke en grill, så steg grøntsagerne på en pande i stedet)

Tilbered quinoa’en efter anvisningen på pakken og lad den køle en smule af. Rør tahin sammen med olie, citronsaft, vand, salt og peber, og vend dressngen i den kogte, lune quinoa. Inden servering vendes quinoa med de grillede grøntsager, hakket persille, oliven og pyntes med ristede pinjekerner og evt. mere hakket persille.

salat

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kosan Gas og er et sponsoreret indlæg.

Fyldig quinoasalat med grillet fennikel was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mættende salat med laks & rejer
næste
Vinterlig curry med sød kartoffel og bønner

Mere af det samme

Bagte gulerødder med rød dukkah

7. maj 2017

Salat til morgenmad!

3. juli 2013

Inspiration til et grønnere liv / Valsemøllen

9. februar 2018

Sommersalat med melon

26. juni 2016

Spis skønne salater!

6. januar 2013

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

6. december 2018

Ristede pastinakker med sød tahindressing

20. oktober 2016

Grøn Mandag / Auberginesalat

22. august 2016

5 farverige salater

5. maj 2016

Grønt tilbehør

2. oktober 2015

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971