The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Salat

Vintersalater!

af Ditte Ingemann 14. november 2013

laksesalat

Jeg sidder i øjeblikket og knokler med at få min e-bog færdig – den er på trapperne, og jeg glæder mig så meget til at præsentere den for jer. Men indtil da, får I lidt inspiration til vintermaden, i form af to salater. Jeg har fundet en del forskellige slags rødbeder og de smukke farvede blomkål rundt om i de større supermarkeder, og jeg er så vild med de intense farver – det kan pynte på ethvert vinterbord.

laksesalat med blomkål

Laksesalat med lilla blomkål, 2 pers.:

1/2 blomkål
2 små æbler
1 håndfuld krydderurter, f.x. oregano, ærteskud, tallerkensmækkere
225 g varmrøget laks

2 spsk olivenolie
1 spsk eddike, gerne en frugteddike
salt og peber

Skær blomkål og æbler i meget tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Læg det på en fad sammen med grofthakkede krydderurter. Fordel laksen henover. Rør olie, eddike, salt og peber sammen og hæld dressingen over salaten.

Lilla laksesalat

Rødbedesalat

Rødbedesalat, 2 pers.:

2-3 små rødbeder, f.x  alm. rødbede, gule beder, stribede beder
1 æble
2 spsk pinjekerner, ristede
tallerkensmækkere

1 spsk olivenolie
1 tsk hyldeblomstsaft
salt og peber

Rengør rødbederne. Skær tynde skiver på et mandolinjern og læg skiverne på et fad. Skær æblet i små tern og drys dem over rødbedeskiverne sammen med de ristede pinjekerner. Pynt med tallerkensmækkere. Rør olie, hyldeblomstsaft, salt og peber sammen og hæld dressingen over salaten. Servér med det samme.

vintersalat med rødbede

Vintersalater! was last modified: november 14th, 2013 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Lyserøde cupcakes
næste
Vind Rejsen til sundhed

Mere af det samme

Rosenkål & Rødkål

31. januar 2018

Inspiration til et grønnere liv / Valsemøllen

9. februar 2018

Sprøde tundeller og smuk figensalat

29. oktober 2012

Nem hummus på tre måder / Salatsnedker

25. august 2018

Hyldest til hvidkålen

21. januar 2012

Low Carb Grønt

8. april 2015

Spicy rosenkål med Cabbage Karma

9. november 2018

Ristede pastinakker med sød tahindressing

20. oktober 2016

Sommersalat med grillede æbler & syltede rødløg

18. juni 2017

Mine 10 bedste vintersalater

10. januar 2016

9 kommentarer

Lisa 14. november 2013 at 12:31

Eejj hvor er de salater smukke ! Har selv længe tænkt at lave en salat med de smukke farvede blomkål man kan jo også få nogle som er gul/orange som jo sammen med den lilla blomkål er helt efterårsagtig i farverne :D

Og så til et lille spørgsmål; hvilken krydderurt er den lilla ? :)

Svar
Ditte 14. november 2013 at 12:41

Ja, de orange blomkål er også super flotte. Den lilla krydderurt er oregano :-)

Svar
Louise Kofoed 14. november 2013 at 22:48

Utroligt så smukke grøntsager/salater kan være! Man bliver så glad af at spise smukt anrettet mad med mange farver. Er også selv vild med de forskellige farver rødbeder, og jeg kaster dem i indkøbskurven, så snart jeg spotter dem i supermarkedet :)

Svar
Ditte 15. november 2013 at 08:38

Præcis – jeg har det på samme måde :-)

Svar
Birgit Mathiesen 15. november 2013 at 08:56

Hej Ditte

Smukke salater, en fryd for både øjet og maven :O)
I søndags lavede vi din spicy rosenkålsalat fra din egen skønne salatbog, den smagte super godt.
Hvornår forventes din e-bog at udkomme??
Og omhandler den udelukkende morgenmad ?
Det håber vi, for vi vil nemlig så gerne inspireres og udfordres i morgenmad,
da vi synes der er alt for lidt bøger om dagens “første” måltid :O)
Fortsat skøn fredag til dig og Søren.
Kh. Birgit

Svar
Ditte 15. november 2013 at 09:02

Kære Birgit,

Jeg lavede også rosenkålssalat i går – det smager nu bare dejligt :-)
Jeg håber at have e-bogen færdig i løbet af næste uge/weekend og du kan godt glæde dig. Der kommer til at være mere end 85 opskrifter på morgenmad, både til hverdag og weekend – der er lidt for enhver smag.
Rigtig dejlig weekend til jer. Knus Ditte

Svar
Birgit Mathiesen 15. november 2013 at 09:38

Jubiii :)))))))

Svar
Pia Johansen 17. november 2013 at 17:21

Kære Ditte,

De ser så lækre ud salaterne. Hvor har du fundet den lilla blomkål?
Kh Pia

Svar
Ditte 17. november 2013 at 18:18

Tak – jeg har fundet farvet blomkål i bl.a Brugsen og Irma :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen