Som I sikkert allerede ved, så elsker jeg morgenmad – inden jeg går i seng om aftenen har jeg næsten altid besluttet hvad morgenmaden står på…. og på den måde har jeg lidt at glæde mig til når jeg står op. Lige for tiden er mine favoritter; æg, smoothies, chiagrød eller yoghurt med granola.
Det er altid dejligt at have et glas granola stående i køkkenskabet til de travle morgener, og da jeg for nylig var på ferie i Berlin lavede jeg en stor portion, så vi havde nem morgenmad ved hånden. I Berlin spiste jeg granola ovenpå kokosyoghurt, som smager helt fantatisk – jeg håber snart der kan købes kokosyoghurt i de danske supermarkeder og helsekostbutikker, for jeg har ikke helt fundet den perfekte opskrift på selv at lave det.
Jeg søder ikke min granola, men det kan du sagtens gøre, fx. med en smule honning eller sirup. Du kan også komme tørret frugt eller kakaopulver i – bland det i når granola’en er kølet helt af. Du kan naturligvis også blande gryn eller flager i den granola, men jeg foretrækker den i denne version.
{ GRANOLA }
150 g revet kokosmel
50 g kokosflager
50 g sesamfrø
50 g solsikkekerner
50 g grækarkerner
200 g nødder, fx mandler, cashewnødder, hasselnødder, grofthakkede
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
4 spsk kokosolie
Bland alle ingredienserne sammen og spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Rør undervejs, og hold øje med at blandingen ikke bliver for mørk.
Når granola’en er kølet helt af kommes på glas.
12 kommentarer
wow – what a lovely pic. I like it very much! Amazing color composition.
Greetings from Berlin
Thank you so much!
Det ser riktig godt ud. Jeg må prøve å lave det. :)
Tusind tak
Ser lækkert ud. Må prøves.
Jeg kender ikke “kokosyoghurt”, men i Føtex køber jeg soya- og kokosyoghurt. Den er god!!
Det må jeg prøve at kigge efter :-)
This looks delicious! I love granola.
Thank you :-)
Hej Ditte.. Hvad er revet kokosmel? :) Kan man bruge alm. kokosmel?
Det er skam bare almindelig kokosmel :-)
Hej Ditte. Hvad er holdbarheden på Granolaen?
Ca. 1 måned i en lukket beholder :-)