The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Vaniljevafler med quinoa & banan

af Ditte Ingemann 20. januar 2014

quinoavafler

Efter en weekend på farten besluttede jeg mig i morges til at forkæle mig selv med lune vafler, god kaffe og sofahygge… Det kunne nemlig godt tyde på, at en forkølelse er undervejs, så jeg prøver at fange den i opløbet med en fridag.

Disse vafler er utrolig nemme at lave, og så indeholder de hverken hvedemel eller sukker. I stedet er de sødet med banan, som giver dem en dejlig sød smag.

Vaniljevafler, 4 stk.:

100 g alm. mandelmel
50 g quinoamel
et nip salt
1 tsk ren vaniljepulver
1 dl mælk
2 æg, str L
1 moden banan

kokosolie til stegning

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Kom mælk og æg i en anden skål, og bland de tørre ingredienser i – rør det hele godt rundt indtil dejen er glat og uden klumper. Mos bananen og vend den i dejen. Varm vaffeljernet rigtig godt op og pensl det med kokosolie. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet og bag vaflerne i ca. 4 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.

Vaflerne spises med det samme – jeg spiste dem sammen med min hasselnød/kakao-smør.

quinoavafler med banan

Som I måske husker, så lavede jeg i december en julekalender-giveaway sammen med bl.a Anette fra Beautyspace… Jeg har været så heldig at skyde nogle billeder til Anette, så ind imellem kan I måske støde på nogle af mine billeder over hos hende. Anette har altid gang i en masse spændende ting, og jeg skulle hilse fra hende og sige, at der sendes masse af kærlige muligheder afsted til dem der abonnerer på Beautyspace’s skønhedsboost – det er helt gratis og kan gøres lige her.

beautyspace

Vaniljevafler med quinoa & banan was last modified: januar 20th, 2014 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Cheesecake med peanut butter og saltet karamel
næste
RAW cheesecake med orange

Mere af det samme

Bagt morgengrød

5. juli 2017

Gratis kogebog – Morgenmadsmissionen

4. januar 2015

Mmmmm, myslibar!

14. februar 2014

Morgenmad med masser af smag

25. juni 2013

Baconmuffins fra GO’morgen DK

6. februar 2015

Chiagrød med kokosmælk

11. juli 2014

Sprød granola med kardemomme & rosenblade

30. marts 2017

Rug-pandekager med kanel

4. juli 2012

Nøddemuffins med squash

16. april 2017

Hjemmelavet nøddemælk – nærende mælk af nødder,...

20. marts 2017

12 kommentarer

Emma Jo 20. januar 2014 at 19:39

Sikke en lækker opskrift! Den skal helt sikkert prøves – især da den er uden gluten – Jeg er selv glutenallergiker og det er ikke altid nem at finde nemme og enkle opskrifter… Så flere af denne slags opskrifter vil jeg personligt syntes var totalt lækkert!

Svar
Ditte 20. januar 2014 at 19:43

De smager rigtig skønt, så dem kan jeg klart anbefale. Min næste kogebog, som er med kager og søde sager, er fyldt med rigtig mange glutenfrie opskrifter… Den udkommer d. 3. april :-)

Svar
Mette Hundebøll 20. januar 2014 at 20:46

Hej. Tak for endnu en dejligt opskrift til os der forsøger at undgå sukker og korn. Når du skriver ‘almindelig’ mandelmel mener du så hjemmelavet mel af fintblendede mandler (til forskel fra den fedtreducerede fra eks. ‘Funktionel mad’)?
Ser frem til den 3.4.;-). Bedste hilsner Mette

Svar
Ditte 20. januar 2014 at 20:53

Du kan tro jeg også glæder mig til d. 3.4! Jeg mener almindelig mandelmel, enten hjemmelavet eller købt… Jeg bruger ikke fedtreduceret :-)

Svar
Emma Jo 20. januar 2014 at 23:07

Er det rigtigt! Uh hvor spændende, den vil jeg glæde mig meget til at få fingrene i, kan du tro!

Svar
Birgit Mathiesen 22. januar 2014 at 20:07

Hej Ditte
Skønne billeder og jeg kan ligefrem fornemme den herlige duft :)
Også forkølelse på vej her..
Så jeg vil lytte til dit gode råd med vaniljevafler :O)
Det der quinoamel købes det kun i helsekost og er det ikke hammer dyrt ??
Jeg glæder mig så mega vildt meget til din nye kogebog :))
Guf Guf tænker jeg :O)
Kh. Birgit

Svar
Ditte 23. januar 2014 at 10:05

Kære Birgit, du kan købe quinoamel i helsekostbutikker og det er rimeligt dyrt… Du kan sagtens lave vaflerne udelukkende med mandelmel eller bruge almindelig hvedemel :-) Hvis du har et vaffeljern, vil jeg klart anbefale at teste opskriften.

Svar
Nina 24. januar 2014 at 13:31

Hej Ditte
Laver du selv dit mandelmel eller køber du det færdiglavet? Jeg ville umiddelbart bare blende hele mandler til mel, og så bruge det sådan.
Mvh Nina

Svar
Ditte 24. januar 2014 at 13:51

Jeg køber mit mandelmel, men du kan sagtens selv lave det – læs evt. mere her: http://stinesstenalderkost.blogspot.dk/2013/02/hjemmelavet-mandelmel.html

Svar
Louise Bach Jensen 24. marts 2014 at 10:26

Hej Ditte! :)
Da det er vaffeldag i morgen, har jeg selvfølgelig planer om at bage vafler.
Jeg vil høre, om du har prøvet at bage vafler med mandelmel?
Og (hvis du altså ved det :)) kan man skifte f.eks. hvedemel ud med mandelmel? Og er det så den samme mængde man skal bruge, hvis du forstår hvad jeg mener?
Dejlig solskins mandag til dig
Louise

Svar
Ditte 24. marts 2014 at 10:38

Her er min opskrift på vafler med mandelmel: http://www.altfordamerne.dk/blog/Madblog/Ditte-Ingemann-/se-min-favoritopskrift-pa-vafler/

Svar
Nadja 29. april 2014 at 23:34

Hvilket vaffeljern bruger du, og er du tilfreds med det? :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971