Efter en weekend på farten besluttede jeg mig i morges til at forkæle mig selv med lune vafler, god kaffe og sofahygge… Det kunne nemlig godt tyde på, at en forkølelse er undervejs, så jeg prøver at fange den i opløbet med en fridag.
Disse vafler er utrolig nemme at lave, og så indeholder de hverken hvedemel eller sukker. I stedet er de sødet med banan, som giver dem en dejlig sød smag.
Vaniljevafler, 4 stk.:
100 g alm. mandelmel
50 g quinoamel
et nip salt
1 tsk ren vaniljepulver
1 dl mælk
2 æg, str L
1 moden banan
kokosolie til stegning
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Kom mælk og æg i en anden skål, og bland de tørre ingredienser i – rør det hele godt rundt indtil dejen er glat og uden klumper. Mos bananen og vend den i dejen. Varm vaffeljernet rigtig godt op og pensl det med kokosolie. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet og bag vaflerne i ca. 4 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
Vaflerne spises med det samme – jeg spiste dem sammen med min hasselnød/kakao-smør.
Som I måske husker, så lavede jeg i december en julekalender-giveaway sammen med bl.a Anette fra Beautyspace… Jeg har været så heldig at skyde nogle billeder til Anette, så ind imellem kan I måske støde på nogle af mine billeder over hos hende. Anette har altid gang i en masse spændende ting, og jeg skulle hilse fra hende og sige, at der sendes masse af kærlige muligheder afsted til dem der abonnerer på Beautyspace’s skønhedsboost – det er helt gratis og kan gøres lige her.
12 kommentarer
Sikke en lækker opskrift! Den skal helt sikkert prøves – især da den er uden gluten – Jeg er selv glutenallergiker og det er ikke altid nem at finde nemme og enkle opskrifter… Så flere af denne slags opskrifter vil jeg personligt syntes var totalt lækkert!
De smager rigtig skønt, så dem kan jeg klart anbefale. Min næste kogebog, som er med kager og søde sager, er fyldt med rigtig mange glutenfrie opskrifter… Den udkommer d. 3. april :-)
Hej. Tak for endnu en dejligt opskrift til os der forsøger at undgå sukker og korn. Når du skriver ‘almindelig’ mandelmel mener du så hjemmelavet mel af fintblendede mandler (til forskel fra den fedtreducerede fra eks. ‘Funktionel mad’)?
Ser frem til den 3.4.;-). Bedste hilsner Mette
Du kan tro jeg også glæder mig til d. 3.4! Jeg mener almindelig mandelmel, enten hjemmelavet eller købt… Jeg bruger ikke fedtreduceret :-)
Er det rigtigt! Uh hvor spændende, den vil jeg glæde mig meget til at få fingrene i, kan du tro!
Hej Ditte
Skønne billeder og jeg kan ligefrem fornemme den herlige duft :)
Også forkølelse på vej her..
Så jeg vil lytte til dit gode råd med vaniljevafler :O)
Det der quinoamel købes det kun i helsekost og er det ikke hammer dyrt ??
Jeg glæder mig så mega vildt meget til din nye kogebog :))
Guf Guf tænker jeg :O)
Kh. Birgit
Kære Birgit, du kan købe quinoamel i helsekostbutikker og det er rimeligt dyrt… Du kan sagtens lave vaflerne udelukkende med mandelmel eller bruge almindelig hvedemel :-) Hvis du har et vaffeljern, vil jeg klart anbefale at teste opskriften.
Hej Ditte
Laver du selv dit mandelmel eller køber du det færdiglavet? Jeg ville umiddelbart bare blende hele mandler til mel, og så bruge det sådan.
Mvh Nina
Jeg køber mit mandelmel, men du kan sagtens selv lave det – læs evt. mere her: http://stinesstenalderkost.blogspot.dk/2013/02/hjemmelavet-mandelmel.html
Hej Ditte! :)
Da det er vaffeldag i morgen, har jeg selvfølgelig planer om at bage vafler.
Jeg vil høre, om du har prøvet at bage vafler med mandelmel?
Og (hvis du altså ved det :)) kan man skifte f.eks. hvedemel ud med mandelmel? Og er det så den samme mængde man skal bruge, hvis du forstår hvad jeg mener?
Dejlig solskins mandag til dig
Louise
Her er min opskrift på vafler med mandelmel: http://www.altfordamerne.dk/blog/Madblog/Ditte-Ingemann-/se-min-favoritopskrift-pa-vafler/
Hvilket vaffeljern bruger du, og er du tilfreds med det? :)