The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Hjemmelavet yoghurt

af Ditte Ingemann 29. maj 2014

yoghurt

Det er efterhånden noget tid siden jeg begyndte at gå med tankerne om at lave min egen yoghurt…. Men jeg må indrømme, at jeg troede det var død-svært! Helt tilfældigt blev jeg kontaktet af Nutriflora og inden jeg fik set mig om havde jeg fået mit helt eget udstyr til en mini-yoghurt-produktion.

Det er på ingen måder svært at lave hjemmelavet yoghurt, men det kræver en smule tålmodighed og tid, men tilgengæld får du den lækreste yoghurt, og du bestemmer selv om den skal være fed, fedtfattig, laktosefri eller lavet på sojamælk. Jeg valgte at gå den lidt sikre vej, og lavede en portion med 2/3 øko sødmælk og 1/3 øko minimælk, og lod den få en rigtig syrnet smag. Mens min yoghurt stod og hyggede sig på køl lavede jeg en knasende granola, som min yoghurt skal toppes med de næste mange dage.

hjemmelavet yoghurt

Jeg har ikke de eksakte mål på min granola, men jeg laver en blanding af solsikkekerner, græskarkerner, kokosmel, mandler, hørfrø og hasselnødder – blander det med en smule kokosolie og rister det sprødt enten på en pande eller i ovnen. Når granola’en er kølet af, blandes hakkede gojibær i.

I kan læse meget mere om Nutriflora og deres smarte yoghurt-boks lige her.

yoghurt med granola

yoghurt og mysli

Hjemmelavet yoghurt was last modified: august 5th, 2014 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sund Sommer-morgenmad
næste
Mini-guide til Edinburgh

Mere af det samme

Baconmuffins fra GO’morgen DK

6. februar 2015

Havregrød til 10 point

8. januar 2012

Rå cupcakes med saltet choko-top

15. maj 2014

Buenos dias

15. juni 2013

Køleskabsgrød med et strejf af jul

7. december 2013

Morgenmadsmissionen på udsalg

9. marts 2014

godmorgen smoothie

3. april 2011

Mættende grød med vanilje, hasselnødder & æblekompot

29. september 2016

Sommersmoothie

28. oktober 2011

Sund Sommer-morgenmad

28. maj 2014

20 kommentarer

Maibrit 29. maj 2014 at 23:04

Uhmmm jeg har også haft kig på nutriflora i et stykke tid, men kan ikke få afklaret om man kan lykkes med langtidsholdbar mælk. Jeg bor i Brasilien, hvor frisk mælk er en sjælden hed. Hvad tænker du?
Og i øvrigt, tak for en inspirerede blog og ikke mindst kogebøger!

Svar
Ditte 30. maj 2014 at 10:00

Det aner jeg simpelthen ikke – du skal nok kontakte Nutriflora…. det må de have styr på :-)

Svar
Anne 30. maj 2014 at 00:01

Det ser ret lækkert ud, måske skulle man bare kaste sig ud i det.

Svar
Ditte 30. maj 2014 at 09:59

Det er rigtig lækkert… og hyggeligt at lave sin helt egen yoghurt :-)

Svar
Fru Kofoeds Køkken 30. maj 2014 at 00:48

Uh, hvor får jeg lyst til at lave både yoghurt og granola!!

Svar
Ditte 30. maj 2014 at 09:58

:-)

Svar
Marian 30. maj 2014 at 08:18

Fedt at du også har opdaget hvor smart NutriFlora er. Jeg elsker at lave min egen yoghurt med deres smarte kit – det er nemt og virkelig lækkert. Jeg synes dog, at jeg får det bedste resultat når jeg laver yoghurten med økologisk sødmælk – og når alle 3 L mælk er samme salgs. Jeg lavede en portion laktosefri øko-yoghurt og det fik slet ikke den samme bløde og cremede konsistens……

Svar
Ditte 30. maj 2014 at 09:58

Ihhh, har du også prøvet – sejt :-) Har du prøvet at lave det med kokosmælk?

Svar
Anne - Sofie 30. maj 2014 at 08:20

Hej, jeg har også sådan en kasse og har nu prøvet 3 gange. Meen det bliver slet ikke så godt/lækkert så tøv lige før i ofrer de 500kr den koster. Brugt laktosefri mælk tilsætter lidt sukker så’ bakterierne’ har noget at leve af, alle gange blevet noget tyndt pjask, desværre skuffende.

Svar
Ditte 30. maj 2014 at 09:57

Det var da ærgerligt – min yoghurt blev rigtig god… Dog stadig tynd, men rigtig dejlig, mild smag :-) Hvis man ønsker en tykkere yoghurt, kan den efterfølgende drænes.

Svar
Niels Andersen 1. juni 2014 at 06:37

Hej. Jeg har nu i 1 år lavet min egen yogurt med Nutriflora kulturen og temperaturen er meget vigtig for at opnå det rigtige resultat. Hvis man efter 4-6 timer tjekker konsistensen ved at hælde glasset lidt, så yogurten danner en bølge uden at rende kan man sætte den i køle skabet ellers lad den stå lidt længere. Den vil blive som fromage og få den rigtige konsistens. Det er lidt lige som at bage, en naturlig prosess, afhængig af mælken og temperaturen. Håber dette kan hjælpe. Jeg har stor fornøjelse af at spise og bruge yogurten i meget af min madlavning. Mvh Niels

Svar
Ditte 1. juni 2014 at 18:11

Tak for tips – jeg skal også prøve at bruge det i madlavningen :-)

Svar
Ida 1. juni 2014 at 19:33

Uh det er jo ret smart når man har en mælkeallergiker herhjemme. Ved du om man kan bruge havre – eller rismælk?

Svar
Ditte 1. juni 2014 at 20:21

Jeg ved det faktisk ikke, men jeg ved at der kan bruges sojamælk… Er helt sikker på, at du kan spørge Nutriflora :-)

Svar
Webbyrå 3. juni 2014 at 12:25

This looks delicious!!! I’ll definitely make this recipe some time next week. :D

Svar
Rie 3. juni 2014 at 15:02

Kære Alle, jeg arbejder sammen med NutriFlora og I er meget velkommen til at ringe: 50205030 eller maile rie@nutriflora.dk med jeres spørgsmål…
Det er meget vigtigt, at man overholder temperaturerne, da mælkesyrebakterier er så frygtelig sarte størrelser. Hvis man gør det, så bliver yoghurten helt cremet og fast i konsistensen. Hvis man bruger Laktosefri mælk, så tilsæt 15 g sukker per liter mælk, mælkesyrebakterierne lever af sukkeret og ‘spiser’ det alt sammen så yoghurten er stadig laktosefri, når den er færdig :-)
Man kan sagtens bruge soyamælk, det gør jeg selv, og så tilsætter jeg lidt ren vanilje eller laver den på 2 liter ren soyamælk og 1 liter vanilje soyamælk, det bliver rigtig godt synes jeg.
I kan også ryste glassene, så bliver det til drikke yoghurten. Der er mange fler eopskrifter på facebook/NutriFlora.
Tusind tak for inspiration og dejlig dialog <3
Smil fra Rie

Svar
Puppycolor 20. juni 2014 at 14:19

Hej,

Jeg har prøvet flere gange med at lave yoghurt, både i oven, og med en trykkoger. Jeg tilføjer vanilje, anisstjerne, eller orangeblomst… For at få en cremet og mere fast konsistens, skal man tilføje skummetmælkpulver ;). God fornøjelse!

og for resten, super lækker blog og kogebog!!!
Hilsen,

P.

Svar
Ditte 20. juni 2014 at 15:40

Lækkert – tak for tip! Dejligt du læser med :-)

Svar
Hanne 16. december 2018 at 19:48

Hej
Det ser superlækkert ud. Ved du, om man kan lave yoghurten på hjemmelavet mandelmælk.
Hilsen Hanne

Svar
Hans Aarup 17. juli 2021 at 13:58

Jeg har lavet dejlig yoghurt i flere år . Desværre er flere glas gået i stykker. Kan jeg F.eks købe fem glas med låg ?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen