Det er efterhånden noget tid siden jeg begyndte at gå med tankerne om at lave min egen yoghurt…. Men jeg må indrømme, at jeg troede det var død-svært! Helt tilfældigt blev jeg kontaktet af Nutriflora og inden jeg fik set mig om havde jeg fået mit helt eget udstyr til en mini-yoghurt-produktion.
Det er på ingen måder svært at lave hjemmelavet yoghurt, men det kræver en smule tålmodighed og tid, men tilgengæld får du den lækreste yoghurt, og du bestemmer selv om den skal være fed, fedtfattig, laktosefri eller lavet på sojamælk. Jeg valgte at gå den lidt sikre vej, og lavede en portion med 2/3 øko sødmælk og 1/3 øko minimælk, og lod den få en rigtig syrnet smag. Mens min yoghurt stod og hyggede sig på køl lavede jeg en knasende granola, som min yoghurt skal toppes med de næste mange dage.
Jeg har ikke de eksakte mål på min granola, men jeg laver en blanding af solsikkekerner, græskarkerner, kokosmel, mandler, hørfrø og hasselnødder – blander det med en smule kokosolie og rister det sprødt enten på en pande eller i ovnen. Når granola’en er kølet af, blandes hakkede gojibær i.
I kan læse meget mere om Nutriflora og deres smarte yoghurt-boks lige her.
20 kommentarer
Uhmmm jeg har også haft kig på nutriflora i et stykke tid, men kan ikke få afklaret om man kan lykkes med langtidsholdbar mælk. Jeg bor i Brasilien, hvor frisk mælk er en sjælden hed. Hvad tænker du?
Og i øvrigt, tak for en inspirerede blog og ikke mindst kogebøger!
Det aner jeg simpelthen ikke – du skal nok kontakte Nutriflora…. det må de have styr på :-)
Det ser ret lækkert ud, måske skulle man bare kaste sig ud i det.
Det er rigtig lækkert… og hyggeligt at lave sin helt egen yoghurt :-)
Uh, hvor får jeg lyst til at lave både yoghurt og granola!!
:-)
Fedt at du også har opdaget hvor smart NutriFlora er. Jeg elsker at lave min egen yoghurt med deres smarte kit – det er nemt og virkelig lækkert. Jeg synes dog, at jeg får det bedste resultat når jeg laver yoghurten med økologisk sødmælk – og når alle 3 L mælk er samme salgs. Jeg lavede en portion laktosefri øko-yoghurt og det fik slet ikke den samme bløde og cremede konsistens……
Ihhh, har du også prøvet – sejt :-) Har du prøvet at lave det med kokosmælk?
Hej, jeg har også sådan en kasse og har nu prøvet 3 gange. Meen det bliver slet ikke så godt/lækkert så tøv lige før i ofrer de 500kr den koster. Brugt laktosefri mælk tilsætter lidt sukker så’ bakterierne’ har noget at leve af, alle gange blevet noget tyndt pjask, desværre skuffende.
Det var da ærgerligt – min yoghurt blev rigtig god… Dog stadig tynd, men rigtig dejlig, mild smag :-) Hvis man ønsker en tykkere yoghurt, kan den efterfølgende drænes.
Hej. Jeg har nu i 1 år lavet min egen yogurt med Nutriflora kulturen og temperaturen er meget vigtig for at opnå det rigtige resultat. Hvis man efter 4-6 timer tjekker konsistensen ved at hælde glasset lidt, så yogurten danner en bølge uden at rende kan man sætte den i køle skabet ellers lad den stå lidt længere. Den vil blive som fromage og få den rigtige konsistens. Det er lidt lige som at bage, en naturlig prosess, afhængig af mælken og temperaturen. Håber dette kan hjælpe. Jeg har stor fornøjelse af at spise og bruge yogurten i meget af min madlavning. Mvh Niels
Tak for tips – jeg skal også prøve at bruge det i madlavningen :-)
Uh det er jo ret smart når man har en mælkeallergiker herhjemme. Ved du om man kan bruge havre – eller rismælk?
Jeg ved det faktisk ikke, men jeg ved at der kan bruges sojamælk… Er helt sikker på, at du kan spørge Nutriflora :-)
This looks delicious!!! I’ll definitely make this recipe some time next week. :D
Kære Alle, jeg arbejder sammen med NutriFlora og I er meget velkommen til at ringe: 50205030 eller maile rie@nutriflora.dk med jeres spørgsmål…
Det er meget vigtigt, at man overholder temperaturerne, da mælkesyrebakterier er så frygtelig sarte størrelser. Hvis man gør det, så bliver yoghurten helt cremet og fast i konsistensen. Hvis man bruger Laktosefri mælk, så tilsæt 15 g sukker per liter mælk, mælkesyrebakterierne lever af sukkeret og ‘spiser’ det alt sammen så yoghurten er stadig laktosefri, når den er færdig :-)
Man kan sagtens bruge soyamælk, det gør jeg selv, og så tilsætter jeg lidt ren vanilje eller laver den på 2 liter ren soyamælk og 1 liter vanilje soyamælk, det bliver rigtig godt synes jeg.
I kan også ryste glassene, så bliver det til drikke yoghurten. Der er mange fler eopskrifter på facebook/NutriFlora.
Tusind tak for inspiration og dejlig dialog <3
Smil fra Rie
Hej,
Jeg har prøvet flere gange med at lave yoghurt, både i oven, og med en trykkoger. Jeg tilføjer vanilje, anisstjerne, eller orangeblomst… For at få en cremet og mere fast konsistens, skal man tilføje skummetmælkpulver ;). God fornøjelse!
og for resten, super lækker blog og kogebog!!!
Hilsen,
P.
Lækkert – tak for tip! Dejligt du læser med :-)
Hej
Det ser superlækkert ud. Ved du, om man kan lave yoghurten på hjemmelavet mandelmælk.
Hilsen Hanne
Jeg har lavet dejlig yoghurt i flere år . Desværre er flere glas gået i stykker. Kan jeg F.eks købe fem glas med låg ?