17. januar 2012 var en stor dag for min lille blog, for netop den dag nævnte Emily Salomon, The Food Club på hendes blog “Emily Salomon” og gav den en masse rosende ord med på vejen – det betød utrolig meget for mig og for min blog! Dengang kendte jeg ikke Emily, men læste og kiggede ivrigt med i hendes flotte og inspirerende univers. Nu har jeg mødt Emily masser af gange siden, og hun er lige så sød som hun ser ud til på sin blog :-)
Emily har netop udgivet sin første bog “Hverdagsglamour” og som hun selv siger så er det en grønspættebog for piger – en håndbog om alt fra hverdagsmakeup, kager & cocktails til indretning, morgenmad og hårpleje. Bogen er en forlængelse af Emilys blogunivers og er fyldt med alt hvad et lyserødt pigehjerte kan begære. I bogen finder du også lækre og nemme opskrifter, og især kapitlet om morgenmad fangede min interesse. Ligesom Emily er jeg også stor fan af grød og om sommeren elsker jeg køleskabsgrød, så derfor har jeg testet Emilys opskrift, og vil dele den med jer her.
{ Køleskabsgrød med chiafrø, havre og kokos } – fra bogen HVERDAGSGLAMOUR
4-5 personer
3 spsk chiafrø
2 spsk havregryn
1 dåse kokosmælk
kornene fra en halv stang vanilje
evt. 3-4 tørrede, bløde dadler i små tern
evt. en håndfuld mandler, hakket groft
skyr eller yoghurt
Kom chiafrø og havregryn i en bøtte med kokosmælk og vaniljekorn. Tilsæt evt. hakkede mandler og dadler i tern. Lad det hele stå og trække tildækket i køleskabet natten over.
Rør grøden sammen med en klat skyr eller yoghurt inden servering. Slut af med fx. mysli og frugt på toppen. Jeg valgte at toppe min grød med friske kirsebær og kakaonibs – en virkelig lækker kombi.