The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KogebogSøde sager

Mine sunde søde sager

af Ditte Ingemann 24. maj 2014

sss-6

Jeg har længe gået med tanken om at skrive dette blogindlæg – både for at reklamere skamløst for min seneste kogebog “Sunde Søde Sager”, men også for at fortælle lidt om min egen tilgang til sukker og sundhed, og dermed baggrunden for at skrive denne bog.

Jeg har stort set hele mit liv interesseret mig for sundhed og sund mad, hvilket ikke er ensbetydende med, at jeg altid har levet ultra sundt. De sidste år har jeg dog været meget optaget af specielt sukker og forarbejede fødevarer, og hvilke konsekvenser det kan have, hvis kosten indeholder for meget af disse ting. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at min næste kogebog ikke skulle indeholde hvidt, tilsat sukker, og jeg er glad for at valget faldte på kager og søde sager. 

Vi ved jo sikkert alle hvad der er sundt og hvad der er usundt, og vi kan hurtigt blive enige om, at sukker smager skønt – problemet er at vi har simpelthen ikke brug for det, og at det ikke gør noget godt for vores helbred. De sidste 2 år har jeg prøvet at minimere mit sukkerindtag til et minimum – det betyder, at jeg i hverdagen undgår tilsat sukker, i både kager, slik og drikkevarer, men også i madvarer – tilsat sukker findes i alt lige fra ketchup, pålæg, brød til bouillon og frugtyoghurt. Hvis jeg er ude til middag spiser jeg hvad der bliver serveret, og jeg smager næsten altid på desserter, kager og den slags – jeg er altså på ingen måde fanatisk, og skulle jeg få lyst til en is, et stykke kage, en kulørt cocktail eller en streg remoulade, ja, så spiser jeg det… og får kun en lille smule dårlig samvittighed efterfølgende.

Jeg har skrevet “Sunde Søde Sager”, som er en bog med sundere alternativer til de traditonelle sukkerbomber – bogen er ikke en slankebog, og man kan altså ikke bare spise løs af kagerne. Jeg valgte at lave en kagebog, fordi jeg følte, at en sådan bog manglede på markedet, hvor smukke, sunde kager er præsenteret med indbydende billeder og lækre opskrifter. Udover at jeg forhåbentlig kan bidrage med inspiration til sundere søde sager, så håber jeg også, at jeg i en eller anden forstand kan få folk til at sætte fokus på indtaget af sukker i hele kosten – droppe alle de forarbejdede fødevarer, de sukker-søde morgenmadsprodukter, det kulørte slik, søde drikkevarer, fast food og alt det andet skrammel, som vi spiser alt for meget af. Min drøm er, at vi alle bliver mere bevidste om, hvad vi spiser og stiller større krav til de råvarer vi kommer i kurven når vi handler ind.

cph-food

Du kan se lidt billeder fra min bog herunder – jeg har naturligvis selv udarbejdet alle opskrifterne, men også skudt alle billederne til bogen. Skulle du have lyst til at købe et eksemplar, så kan du gøre det lige her.

Min bog “Sunde Søde Sager” er opdelt i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier. Bogens opskrifter er sødet med bl.a sukrin, kokospalmesukker, dadler, frisk frugt, rismalt sirup og meget andet.

Æblekage

Donuts

ispinde

Hurtig is

Panna Cotta

muffins

Paleo mousse

Mine sunde søde sager was last modified: juni 2nd, 2014 by Ditte Ingemann
21 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sund regnbueis
næste
Sund Sommer-morgenmad

Mere af det samme

Spis dig sund #4

26. juni 2014

Bountykage

26. oktober 2014

Kys

26. maj 2011

Flødebolle-fest

7. april 2013

Sure cupcakes

30. november 2011

Vind Salater fra The Food Club på...

20. april 2013

Salater fra The Food Club

14. februar 2013

Sund græskartærte med kanel

31. oktober 2015

Mine salater

14. januar 2014

Fermentering hos Aarstiderne

24. juni 2015

21 kommentarer

Fru Kofoeds Køkken 24. maj 2014 at 13:32

Hej Ditte
Jeg er meget enig. Jeg håber også, at flere vil få mere fokus på alt det sukker (og kulhydrat) vi hælder indenbords uden at tænke over det, og som vi slet ikke har brug for. Jeg har aldrig haft det så rart, som efter at jeg cuttede sukker fra min daglige kost for et halvt år siden. Kan kun unde andre samme gode oplevelse. Og så er din bog i øvrigt skøn! :-)
Vh Louise

Svar
Ditte 24. maj 2014 at 17:35

1000 tak, Louise – jeg har samme oplevelse som dig, og det er en befrielse at kroppen ikke er afhængig af det skidt :-)

Svar
Julie / It's My Passions 24. maj 2014 at 17:35

Skønne billeder, lækkert med inspiration til søde sager i en sund variant :)

Svar
Ditte 24. maj 2014 at 17:36

Mange tak!

Svar
Julie Karla 24. maj 2014 at 21:56

Hej Ditte,
Jeg er helt enig. Det er jo slet ikke fedt, der er den altoverskyggende synder, men lige så meget sukker. Jeg undgår også sukker og hurtige kulhydrater generelt, da de jo også omdannes til sukker i kroppen. Når man undersøger det nærmere, er det jo egentlig ret skræmmende, hvor meget sukker kan forstyrre ens krop.
Godt indlæg og skønne billeder som altid.
KH Julie K.

Svar
Ditte 25. maj 2014 at 11:04

Du har helt ret – vi har alt for længe været fedtforskrækkede uden grund. Sukker er den store synder, og det er skræmmende at det findes overalt og i alt :-)

Svar
Laura&Nora 24. maj 2014 at 22:23

WOW! looks so delicious!
x
laura&nora

Svar
Ditte 25. maj 2014 at 11:02

Thanks :-)

Svar
Rannvá 24. maj 2014 at 22:36

Bogen ser super lækker ud! :) Jeg synes også, at det er rigtig godt med fokus på at få rene madvarer igen. Mad uden tilsat det ene og det ande, takt! Jeg har selv et meget usundt forhold til sukker, så jeg er ekstra opmærksom på, at min søn ikke skal få for meget af det!

Svar
Ditte 25. maj 2014 at 11:06

Mange tak – jeg tror mange har et usundt forhold til sukker, men jeg håber der de næste år vil komme meget mere fokus på sukker, og hvor skadeligt det egentlig er. God weekend til dig.

Svar
Snullemor 24. maj 2014 at 23:42

Sindsygt smukke billeder… man kune jo købe bogen alene for fantastisk fotokunst ; ) Og så kunne man jo komme til at bage en kage eller fem ; )

Svar
Ditte 25. maj 2014 at 11:02

Mange tak for de søde ord :-)

Svar
Marie-Louise 25. maj 2014 at 15:16

Det ser så lækkert ud, det hele. Jeg er desværre nød til at begrænse mine bogindkøb, da pladsen til dem mangler. Kommer din bog som e-bog og hvis den gør kan du så sige noget om hvornår?

Svar
Ditte 25. maj 2014 at 15:35

Det kender jeg alt for godt :-) Bogen kan købes som e-bog lige her: https://itunes.apple.com/dk/book/sunde-s-sager-fra-food-club/id859135069?mt=11

Svar
Marie-Louise 25. maj 2014 at 19:44

Tak Ditte

Svar
Chalotte 26. maj 2014 at 10:16

Hvor har du ret i dine ord omkring sukker! Dejligt at der er kommet mere fokus på sukker!
Og sikke en skøn kogebog – jeg købte den i sidste uge og har allerede kigget i den adskillige gange. Den er virkelig indbydende med lækre opskrifter og smukke billeder.
Min 7-årige søn og jeg bagte pæretærten i lørdags og serverede den med kokosfløde! – En stor succes. :-)

Svar
Ditte 26. maj 2014 at 10:21

Dejligt du har købt min bog, og allerede har taget den i brug… Det lyder virkelig skønt med kokos-flødeskum til pæretærten.. MUMS :-)

Svar
Librarian Lavender 26. maj 2014 at 22:00

This is looking really great! As usual :)

Svar
Ditte 27. maj 2014 at 09:56

Weeeeee, thank you :-)

Svar
vita 27. maj 2014 at 09:52

Hej Ditte

Meget smuk og fristende udgivelse – vil glæde mig til at få fingre i bogen. (Bor i Berlin, så den må lige forbi en dansk postkasse – det kan vist ikke svare sig med forsendelsesomkostninger til Tyskland).

Min kæretste er for nyligt blevet kraftigt tilrådet af sin læge til at omlægge sin kost og spise efter en antikræft diæt (uden sukker og uden mel (alle typer)) Bogen her vil klart kunne hjælpe os til at snige lidt søde sager ind.

Desuden har vi ret store udfordringer med at løse morgenmadsproblematikken. Læste ovenstående indlæg og tænkte derfor at du måske også havde haft fokus på minus sukker i din morgenmadskogebog ? Ville lige høre ad inden jeg downloader om den også kunne være os til hjælp?

Mange hilsner Vita

Svar
Ditte 27. maj 2014 at 09:55

Hej Vita,

Tusind tak for de søde ord.
Min e-bog “Morgenmadsmissionen” er en blanding af sunde opskrifter uden sukker/mel, men der er også en del med sukker og forskellige meltyper. I opskrifterne med sukker, kan du bruge fx sukrin eller dit fortrukne sødemiddel. Der er efterhånden også en del opskrifter her på bloggen som ikke indeholder mel og sukker :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971