The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kogebog

Mit Bistrokøkken

af Ditte Ingemann 3. november 2014

mit_bistro_forside

Så er bogen “Mit Bistrokøkken” af Hélène Wagn netop udkommet, og jeg har været så heldig at være en del af bogen, for jeg har nemlig stylet og fotograferet alle de lækre opskrifter. Bogen er som sagt skrevet af dygtige Hélène Wagn, som tidligere har skrevet bl.a  “Fransk simremad”, og bogens layout er kreeret af Bettina Kjærulff-Schmidt. 

Grydekylling

Mit bistrokøkken indeholder mere end 50 opskrifter på traditionel fransk hverdagsmad, som kan laves på en halv times tid, såsom tartare de beuf, omelet, steak frites, moules marinieres eller croque madame. Men du finder også en håndfuld dejlige simreretter som kalvekæber, lammegryde eller letsprængt citronkylling. Endelig indeholder bogen et kapitel om lækre franske desserter som crème brûlée og fondant au chocolat.

Opskrifterne er krydret med personlige og historiske anekdoter samt nyttige tips og tricks. Det er ikke svært at lave bistromad i sit eget køkken: Teknikkerne er enkle, ingredienserne er normalt få og tilberedningstiden kort. Bogen kan lige nu købes meget billigt hos Saxo, og er den perfekte julegave eller måske en anderledes mandelgave – så skynd dig at købe et eksemplar.

Blommetærte

Salat med lever

Jeg har fået lov til at dele et par af bogens opskrifter, som er begge er super nemme, og så smager de rigtig skønt.

MUSLINGER A LA CREME
Moules sauce poulette

Der er næsten altid muslinger på menukortet på en fransk bistro, du skal blot bestemme dig for, om du vil have dem naturel (moules marinière), med tomat (moules á la provencale), med pommes frites (moules-frites) eller som her med fløde (moules sauce poulette).

Til 4 personer

2 kg helt friske blåmuslinger
2 skalotteløg i tynde skiver
2 fed knust hvidløg
1 stilk frisk timian, bladene
1 skrællet gulerod, fintsnittet
1-2 stængler blegselleri, fintsnittet
1 glas hvidvin
½ l piskefløde
salt og peber
1 bundt bredbladet persille, finthakket
2 citroner, skåret i både

Skyl muslingerne grundigt i en balje med vand. Muslinger, der ikke lukker sig, skal kasseres.
Varm løg, hvidløg, timian, gulerod, selleri og hvidvin op i en stor gryde. Hæld muslingerne i gryden, og kom hurtigt låg på. Damp muslingerne, til de alle sammen er åbne, ca. 5 minutter. Muslinger, der ikke åbner sig, skal kasseres.
Tag muslingerne op af gryden med en hulske, og hold dem varme i en stor serveringsskål.
Hæld fløde i gryden, og kog ind, til saucen tykner let. Krydr med salt, peber og masser af persille.
Hæld saucen ud over muslingerne i skålen, og drys med hakket persille på toppen. Server med citronbåde og store servietter.

TIP
Når jeg skal hakke et helt bundt persille, plukker jeg bladene af stilkene, og kommer dem i et stort glas eller en kop. Ved hjælp af en køkkensaks klipper jeg lynhurtigt persillen i små fine stykker og kan nemt hælde dem i retten, når de skal bruges.

Muslinger a la creme

CHOKOLADEFONDANT
Fondant au chocolat

Chokoladeelskere kan glæde sig til at smage denne hemmelighedsfulde chokoladedessert, der er en kloning mellem chokolademuffins, chokoladefondue og chokolademousse. Når skeen skærer sig ned gennem fondanten, flyder den varme chokoladesauce ud på tallerkenen. Smager fantastisk med en god vaniljeparfait til, men flødeskum kan også gøre det.

Til 4 personer

100 g smør, blødt
½ dl sukker
100 g mørk chokolade (64-70 %)
2 æg
2 æggeblommer
½ dl hvedemel

Tag smør ud i god tid, så det kan røres sammen med sukker i en skål.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Hæld den i skålen, og rør den sammen med smør og sukker.
Pisk æg og æggeblommer i en anden skål. Rør æggeblandingen sammen med chokolademassen. Vend melet i, sørg for at der ikke er klumper.
Hæld dejen i fire små smurte portionsforme, og bag chokoladefondanterne i vandbad i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter.
Lad fondanterne hvile et par minutter, inden de vendes ud på fire desserttallerkener. Server straks.

Tip om vandbad: Vandbad i ovn foregår ved at hælde vand i en lille dyb bradepande eller et stort fad. Sæt bradepanden i ovnen ved 150 grader. De små portionsforme stilles ned i det varme vand i bradepande. Pas på, at vandet ikke koger – hæld i så fald lidt koldt vand i bradepanden. Hvis du gerne vil undgå vandbad, kan du bage cremen helt almindeligt i ovnen ved 150 grader i 1-1 1/4 time.

Chokoladefondant

 

Mit Bistrokøkken was last modified: november 5th, 2014 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sprød morgen-granola
næste
LOW CARB fra The Food Club

Mere af det samme

Min nye kogebog

6. april 2014

Tæt på udgivelse!

15. marts 2013

Ny kogebog på vej / Salatsnedker

18. juli 2017

BLENDER

26. september 2016

Sunde Søde Sager

3. april 2014

Hjælp – ny kogebog på vej!

9. april 2015

Vind Salater fra The Food Club på...

20. april 2013

De søde sager

11. september 2014

Kogebog nr. 3

30. september 2014

Low Carb & sund januar

3. januar 2015

10 kommentarer

Birgit Mathiesen 3. november 2014 at 18:42

Bonjour Ditte :)
Hvor flot, hvor godt og hvor imponerede lækkert, cool Ditte :)
Merci til det franske køkken :)

Svar
Ditte Ingemann 3. november 2014 at 22:16

Tusind tak, Birgit – det er virkelig blevet en flot, og jeg er sikker på, at du vil kunne lide den :-)

Svar
Birgit Mathiesen 4. november 2014 at 07:59

Glæder mig også helt vild meget til at modtage den med posten..
Den er nemlig bestilt :)
Juhuu :))

Svar
Ditte Ingemann 4. november 2014 at 08:31

Sådan – hvor er du sej :-)

Svar
La Cucina Nada 4. november 2014 at 11:24

Det har været spændende at følge lidt med på Instagram, Ditte, og det ser BARE flot ud.
– Håber at du kommer til at lave meget meget mere af den slags, for det kan du bare dét shit der.

Kh La Cucina NADA

Svar
Ditte Ingemann 4. november 2014 at 12:41

Åh, tusind tak – sikke nogle søde ord :-) Dejligt du følger med!

Svar
Anne-Marie 4. november 2014 at 17:26

Hold nu op, hvor er du bare dygtig, til styling og fotografering. Wow.

Når fondanten skal bages i vandbad, er det så kogende vand man bruger, eller er det opvarmet med ovnen?

Kh.
Anne-Marie

Svar
Ditte Ingemann 5. november 2014 at 10:04

Tusind tak, Anne-Marie :-) Vandbad forklares sådan her i Mit Bistrokøkken: “Vandbad i ovn foregår ved at hælde vand i en lille dyb bradepande eller et stort fad. Sæt bradepanden i ovnen ved 150 grader. De små portionsforme stilles ned i det varme vand i bradepande. Pas på, at vandet ikke koger – hæld i så fald lidt koldt vand i bradepanden. Hvis du gerne vil undgå vandbad, kan du bage cremen helt almindeligt i ovnen ved 150 grader i 1-1 1/4 time.”

Svar
Inger 6. november 2014 at 09:57

Jeg købte bogen “Mit bistrokøkken” i går. Hold da op, hvor er den fyldt med lækre og inspirerende opskrifter, og super flotte billeder – rigtig godt gået!

Svar
Ditte Ingemann 6. november 2014 at 10:44

Hvor dejligt du har købt bogen, Inger – det er jeg glad for at høre.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen