The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Fuldkorns-frokostpizza

af Ditte Ingemann 2. september 2012

Jeg er ikke altid lige god til at få lavet en madpakke og jeg misunder alle dem, som til daglig har frokostordninger på arbejdet. Når jeg engang imellem er hjemme i ugens løb og har tid til det, kan jeg godt lide at lave en ordentlig, varm frokost til mig selv. Det kom der forleden en mini frokostpizza, med pesto, peberfrugt, syltede løg og æg, ud af. Har længe haft lyst til at lave pizza med æg og det er overraskende lækkert – måske jeg næste gang skal springe ud i en morgenmadspizza.

Lad ikke den lange ingrediensliste skræmme Jer, for pizzaerne kan laves med mange andre slags fyld og man kan sagtens bruge en færdiglavet pesto.

Frokostpizza, 2 stk.

Dej:
4 g gær
1/2 dl surdej
1 tsk salt
2 dl vand
100 g hvedemel
150 fuldkornsmel

Fyld:
1 grøn peberfrugt
100 g cheddar
2 æg

Pesto:
1 stort bdt bredbladet persille eller basilikum
50 g mandler
50 g parmesan
1 fed hvidløg
1,5-2 dl olivenolie
Salt

Syltede rødløg:
2 rødløg
½ dl æbleeddike
½ dl vand
1 tsk salt
3-4 spsk sukker
Sort peber

Rør gær, surdej, vand og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig og kan rulles ud.
Blend alle ingredienserne til pesto – tilsæt mere eller mindre olie, alt efter den ønskede konsistens. Pesto’en opbevares i et syltetøjsglas på køl.
Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde og giv det et opkog. Hæld det over løgene og sæt glasset på køl.

Skær tynde strimler peberfrugt og riv osten groft. Rul dejen ud til to pizzaer eller lav en stor. Smør pesto på bundene, kom peberfrugt på og drys med cheddar. Slå et æg ud på hver pizza og bag dem ved 250 grader i ca. 10 minutter – brug gerne en bagesten. Hvis man ikke ønsker, at æggene skal blive “hårdkogte” kan de kommes på pizzaerne efter 5 minutter i ovnen.

Inden servering toppes pizzaerne med syltede rødløg og evt. en smule brøndkarse.

 

Fuldkorns-frokostpizza was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Jagten på cookie’en
næste
Min kogebogsdrøm

Mere af det samme

Suppe med grillede peberfrugter og tomater

8. november 2016

Tomatsuppe med røde linser

13. marts 2017

Brød á la Barca

22. maj 2012

Mad mod forkølelse

20. januar 2013

Grøn Mandag / Fyldte søde kartofler

29. august 2016

Dobbelt op på salater

14. november 2012

Spis kål!

1. marts 2012

Vegetarisk smørrebrød

20. marts 2018

Sprøde tundeller og smuk figensalat

29. oktober 2012

Dukkah

6. marts 2011

6 kommentarer

Piskeriset 2. september 2012 at 16:51

Sikke en smuk pizza! Hvis ikke dine kolleger bliver misundelige af det syn, ja så er de da godt tossede :-)

Svar
Ditte 3. september 2012 at 05:07

Mange tak :-)

Svar
camilla Wedel Sivertsen 2. september 2012 at 20:44

Wow den ser lækker ud! Nammenam du er en kunstner Ditte

Svar
Ditte 3. september 2012 at 05:08

Tusind tak! Det var også en super god pizza og meget farverig :-)

Svar
TARTESANDCARO 13. september 2012 at 17:50

oh yeah this is food !!

Svar
Ditte 13. september 2012 at 18:14

;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen