The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Hjemmelavet chokolade

af Ditte Ingemann 17. december 2015

chokolade

Det er ret nemt at lave sin egen chokolade, og så smager det FANTASTISK. Pak chokoladen fint ind og så er det den perfekte hjemmelavede gave. Du kan smage din chokolade til som du lyster, fx med kaffe, lakrids, chili, hele nødder, kokos, frysetørrede bær, appelsin eller havsalt. Jeg lavede denne chokolade i Go’morgen Danmark for nylig (sammen med tahinkonfekt og bountybarer med kanel og appelsin), og der var stor jubel i studiet :-) 

{ Hjemmelavet chokolade med pebermynte } 

100 g rå kakaosmør
50 g kokossmør (creamed coconut)
50 g god kakaopulver
3-5 spsk ris malt sirup (erstattes af fx. stevia, honning, agave eller det sødemiddel du foretrækker)
et par dråber pebermynteolie (pas på ikke at tilsætte for meget)
1-2 tsk kakaonibs
et nip salt

Smelt kakaosmør i en lille gryde og bland det sammen med de øvrige ingredienser, undtagen kakaonibs. Når det hele er rørt godt sammen og har en glat, skinnende konsistens, hældes det i en lille beholder, beklædt med bagepapir eller film – du kan evt. blende massen, så du er sikker på det er blandet godt sammen.

Stil din hjemmelavet chokolade på køl i ca. 15 minutter, hvorefter kakaonibs drysses henover. Lad chokoladen stå på køl i ca. 3-4 timer, hvorefter den er klar til at nydes.
Opbevar chokoladen på køl, da den smelter meget nemt.

Hjemmelavet chokolade was last modified: april 7th, 2018 by Ditte Ingemann
7 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Tobias’ dadeldrømme
næste
Rødkålssalat til julebordet

Mere af det samme

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

Jordbærsaft

11. marts 2012

LakridsKys

9. marts 2012

Mine sunde søde sager

24. maj 2014

Cookie-kugler

28. juli 2012

Sødt decemberguf #2

16. december 2013

Iskaffe med et strejf karamel

30. marts 2012

Koldskål – Rabarber – Æble

30. maj 2012

Grøn Mandag / Energibarer med havtorn

5. september 2016

Vafler til weekenden…

15. februar 2013

7 kommentarer

Helle 11. januar 2016 at 13:29

Hej Ditte

Jeg har forsøgt mig med dit hjemmelavede chokolade, men kan ikke rigtig få ingredienserne til at blande sig helt. Når det størkner ligger siruppen sig nederst. Hvad gør jeg forkert.

Mvh. Helle

Svar
Ditte Ingemann 11. januar 2016 at 14:47

Du skal sørge for at ingredienserne er blandet rigtig godt – du kan evt. blende det hele inden du hælder det i formen.

Svar
Helle 13. januar 2016 at 13:07

Nu har jeg forsøgt at smelte chokoladen igen og blende den, men stadig deler massen sig, når den størkner. Hvad gør jeg forkert?

Svar
Ditte Ingemann 13. januar 2016 at 13:11

Hmmm, jeg ved det faktisk ikke – det sker ikke for mig. Mon du stadig kan spise det og er smagen ok? Hvilken sirup har du brugt?

Svar
Helle 13. januar 2016 at 14:58

Det kan godt spises, men er ikke nogen stor oplevelse eller lækker konsistens. Kakaosmørret ligger næsten som et lag for sig selv. Jeg har brugt rice malt sirup.

Svar
Ditte Ingemann 13. januar 2016 at 15:07

Øv øv – sidder faktisk og spiser noget af mit lige nu. Mit har en rigtig “sprød”, fast konsistens – måske du kan prøve at komme det på frost..?

Svar
Helle 13. januar 2016 at 15:14

Tak for dine svar. Jeg må nok bare erkende, at hjemmelavet chokolade ikke ligger til mig.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen