The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Magisk mousse

af Ditte Ingemann 29. december 2012

Så står nytåret for døren, og jeg skal heldigvis være hjemme i selskab med gode mennesker og god mad. Jeg havde egentlig besluttet mig for én bestemt dessert indtil jeg forleden faldte over en opskrift på chokolademousse lavet udelukkende på chokolade og vand. Opskriften har jeg snuppet fra Hervé, faderen af molekylær gastronomi, men er siden blevet brugt af Heston Blumenthal. 

Jeg testede opskriften i dag og kan konstatere, at moussen er utrolig nem at lave, men den bliver en anelse kedelig og tung – min mousse må gerne have lidt fedme og lethed. Jeg deler alligevel opskriften, men den bliver ikke en del af min nytårsmenu – måske du kan finde inspiration i den.

★ Chokolademousse med en smule magi ★, ca. 4-6 pers.:

265 g GOD, mørk chokolade, ca. 70%
230 ml vand
10 ml whisky, hvis du undlader whisky, så tilsæt 10 ml ekstra vand i stedet
3-4 spsk sukker, kan undlades

Isterninger og vand

Fyld en skål op med isterninger og en smule koldt vand. Placer en anden skål ovenpå, så den køles ned. Hak chokoladen i mindre stykker og kom det i en gryde sammen med vand, whisky og sukker – rør i det indtil chokoladen er smeltet.

Hæld chokoladeblandingen i skålen, som stadig står i isbad og start med at piske med en håndmikser. Pisk indtil blandingen tykner – det tager ca. 5-8 minutter og til sidst går det meget stærkt, så stop gerne i god tid. Jeg piskede en anelse for længe, hvilket gjorde min mousse lidt grynet og for stiv, så stop når moussen er skinnende, blank og cremet. Hæld blandingen i små forme eller glas, og server gerne med det samme, evt. med en smule letpisket flødeskum på toppen.

Jeg har ikke eksperimenteret med at lade mousse stå på køl og i langt de fleste lignende opskrifter, anbefales det at servere moussen med det samme.

Magisk mousse was last modified: december 29th, 2012 by Ditte Ingemann
7 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Suveræne selleribøffer!
næste
Sliding into a new year

Mere af det samme

Cheesecake brownies

10. maj 2013

Jordbærkoldskål

1. maj 2011

Efterårstærte med æble & karamel

8. november 2012

Cheesecake med lakridssirup & rabarber

20. april 2012

De søde sager

11. september 2014

Risalamande med 3 slags saucer

16. december 2016

Is med havtorn

26. august 2012

Inspiration til nytårsmenuen

30. december 2014

Sommerlig koldskål med citron ★

8. juli 2014

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

7 kommentarer

Rita Breum 29. december 2012 at 20:50

sjovt, jeg sidder netop og leder efter en opskrift på chokolademousse på nøddebunde til nytårsaften. Denne ser så lækker ud at jeg må prøve den.

Svar
Ditte 29. december 2012 at 21:23

God idé – det er i hvert fald en anderledes måde at lave mousse på! Smagen blev rigtig fin og intens, men pas på, at du ikke pisker den for meget. Hvis det er tilfældet, kan du varme blandingen op igen og gentage processen.. Godt Nytår!

Svar
Marta @ What should I eat for breakfast today 30. december 2012 at 07:58

I just got up, a bit earlier to make a pizza dough. I want to make a breakfast pizza. And then I see your post and it makes me so happy and unhappy at once. OMG it looks so delicious. The only thing is that it’s Sunday and over here stores are closed and I do not have ingredients. I so want it!

Svar
Ditte 30. december 2012 at 17:47

It is delicious and all you need is chocolate and water :-) Happy new year!

Svar
Rita Breum 30. december 2012 at 16:58

Kan man bruge piskeris, tror du? Jeg har kun min Kitchenaid røremaskine og er bange for at piske den for meget.

Svar
Ditte 30. december 2012 at 17:45

Du kan sagtens bruge et piskeris… Det har jeg set Heston Blumenthal gøre ;-) Men det tager nok bare en smule længere tid.. God fornøjelse.

Svar
Inger 31. december 2012 at 10:37

Velbekomme, sikke en dessert :O) Rigtig GODT NYTÅR ! Jeg glæder mig til at følge din fantastiske blog det næste år med alle dine skønne opskrifter, tips, ideer og flotte billeder. Og jeg glæder mig til at sidde med din kogebog i hænderne :O)
Mange hilsner fra Inger

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen