Så står nytåret for døren, og jeg skal heldigvis være hjemme i selskab med gode mennesker og god mad. Jeg havde egentlig besluttet mig for én bestemt dessert indtil jeg forleden faldte over en opskrift på chokolademousse lavet udelukkende på chokolade og vand. Opskriften har jeg snuppet fra Hervé, faderen af molekylær gastronomi, men er siden blevet brugt af Heston Blumenthal.
Jeg testede opskriften i dag og kan konstatere, at moussen er utrolig nem at lave, men den bliver en anelse kedelig og tung – min mousse må gerne have lidt fedme og lethed. Jeg deler alligevel opskriften, men den bliver ikke en del af min nytårsmenu – måske du kan finde inspiration i den.
★ Chokolademousse med en smule magi ★, ca. 4-6 pers.:
265 g GOD, mørk chokolade, ca. 70%
230 ml vand
10 ml whisky, hvis du undlader whisky, så tilsæt 10 ml ekstra vand i stedet
3-4 spsk sukker, kan undlades
Isterninger og vand
Fyld en skål op med isterninger og en smule koldt vand. Placer en anden skål ovenpå, så den køles ned. Hak chokoladen i mindre stykker og kom det i en gryde sammen med vand, whisky og sukker – rør i det indtil chokoladen er smeltet.
Hæld chokoladeblandingen i skålen, som stadig står i isbad og start med at piske med en håndmikser. Pisk indtil blandingen tykner – det tager ca. 5-8 minutter og til sidst går det meget stærkt, så stop gerne i god tid. Jeg piskede en anelse for længe, hvilket gjorde min mousse lidt grynet og for stiv, så stop når moussen er skinnende, blank og cremet. Hæld blandingen i små forme eller glas, og server gerne med det samme, evt. med en smule letpisket flødeskum på toppen.
Jeg har ikke eksperimenteret med at lade mousse stå på køl og i langt de fleste lignende opskrifter, anbefales det at servere moussen med det samme.
7 kommentarer
sjovt, jeg sidder netop og leder efter en opskrift på chokolademousse på nøddebunde til nytårsaften. Denne ser så lækker ud at jeg må prøve den.
God idé – det er i hvert fald en anderledes måde at lave mousse på! Smagen blev rigtig fin og intens, men pas på, at du ikke pisker den for meget. Hvis det er tilfældet, kan du varme blandingen op igen og gentage processen.. Godt Nytår!
I just got up, a bit earlier to make a pizza dough. I want to make a breakfast pizza. And then I see your post and it makes me so happy and unhappy at once. OMG it looks so delicious. The only thing is that it’s Sunday and over here stores are closed and I do not have ingredients. I so want it!
It is delicious and all you need is chocolate and water :-) Happy new year!
Kan man bruge piskeris, tror du? Jeg har kun min Kitchenaid røremaskine og er bange for at piske den for meget.
Du kan sagtens bruge et piskeris… Det har jeg set Heston Blumenthal gøre ;-) Men det tager nok bare en smule længere tid.. God fornøjelse.
Velbekomme, sikke en dessert :O) Rigtig GODT NYTÅR ! Jeg glæder mig til at følge din fantastiske blog det næste år med alle dine skønne opskrifter, tips, ideer og flotte billeder. Og jeg glæder mig til at sidde med din kogebog i hænderne :O)
Mange hilsner fra Inger