Disse brownies er vanedannende og ingen vil gætte at de er bagt med sorte bønner – jeg har efterhånden bagt dem rigtig mange gange og de får hurtigt ben at gå på hjemme hos mig, da min mand også er blevet forelsket i disse nemme og lækre bønnebrownies. Hvis du vil opgradere til en luksus udgave, så top dine bønnebrownies med hasselnøddesmør som smager af chokolade og nutella – de smager selvfølgelig også rigtig dejligt uden.
{ Bønnebrownies med mørk chokolade & kanel }
9 – 12 stk
OBS: Bruger du bønner fra dåse, så dræn dem og skyl dem grundigt.
100 g mørk chokolade, 70-85%
50 g kokosolie
100 g havregryn
1 dl ahornsirup
1 dåse sorte bønner
25 g mørk kakaopulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
50 g valnødder, pecannødder eller hasselnødder
Hak den mørke chokolade groft og kom halvdelen i en lille gryde sammen med kokosolie og smelt det ved lav varme. Kom havregryn i en foodprocessor og blend det et kort øjeblik til fint mel. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen valnødder, og blend igen. Tilsæt den smeltede chokolade og kokosolie, og blend igen. Rør det sidste hakkede chokolade og grofthakkede valnødder i dejen. Fordel dejen i en lille form, 20*20, beklædt med bagepapir og bag kagen ved 200 grader i ca. 20-22 minutter. Lad kagen køle helt af inden den skæres ud. Ønsker du at toppe kagen med hasselnøddesmør, så smør et par skefulde ovenpå den afkølet kage og drys evt. med hakkede nødder.
Hasselnøddesmør med kakao; må advare mod at dette produkt er stærkt vanedannende! :-)
200 g hasselnødder
2 tsk kakaopulver
3-4 tsk kokossukker
2 spsk kokosolie
Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 8-10 minutter – lad nødderne køle af og nulr derefter hinderne af nødderne – kasser hinderne. Kom hasselnødderne i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser og kør, indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Smag til. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas.
God weekend. Kh Ditte
8 kommentarer
Mums, de ser gode ud! Jeg lavede selv bønnebrownies for længe siden, men det er vist en anden opskrift.
Hvor mange gram kogte bønner svarer en dåse til? Jeg foretrækker at koge mine selv. :)
De er virkelig lækre – kan varmt anbefales. 100 g tørrede bønner svarer til indholdet af en dåse, 240 g, da de tørrede svulmer ca. 2 ½ gang op. God weekend. Kh Ditte
Jeg har en dåse hvide bønner i skabet og stor lyst til at bage brownie – tror du jeg kan bruge dem, eller skal jeg ud og handle? :-)
Jeg har ikke prøvet med hvide bønner, men jeg vil næsten tro du kan sagtens kan bruge dem :-)
Tak! Jeg vil gøre et forsøg :-)
God fornøjelse!
Jeg havde ikke noget sirup og brugte derfor dadler blendet med lidt vand i stedet – det virkede fint. Dejlig opskrift, og hold op hvor de mætter godt også :-)
[…] { BØNNEBROWNIES MED HASSELNØDDESMØR } […]