The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Bønnebrownies med hasselnøddesmør

af Ditte Ingemann 25. marts 2017


Disse brownies er vanedannende og ingen vil gætte at de er bagt med sorte bønner – jeg har efterhånden bagt dem rigtig mange gange og de får hurtigt ben at gå på hjemme hos mig, da min mand også er blevet forelsket i disse nemme og lækre bønnebrownies. Hvis du vil opgradere til en luksus udgave, så top dine bønnebrownies med hasselnøddesmør som smager af chokolade og nutella – de smager selvfølgelig også rigtig dejligt uden. 

{ Bønnebrownies med mørk chokolade & kanel }
9 – 12 stk

OBS: Bruger du bønner fra dåse, så dræn dem og skyl dem grundigt.

100 g mørk chokolade, 70-85%
50 g kokosolie
100 g havregryn
1 dl ahornsirup
1 dåse sorte bønner
25 g mørk kakaopulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
50 g valnødder, pecannødder eller hasselnødder

Hak den mørke chokolade groft og kom halvdelen i en lille gryde sammen med kokosolie og smelt det ved lav varme. Kom havregryn i en foodprocessor og blend det et kort øjeblik til fint mel. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen valnødder, og blend igen. Tilsæt den smeltede chokolade og kokosolie, og blend igen. Rør det sidste hakkede chokolade og grofthakkede valnødder i dejen. Fordel dejen i en lille form, 20*20, beklædt med bagepapir og bag kagen ved 200 grader i ca. 20-22 minutter. Lad kagen køle helt af inden den skæres ud. Ønsker du at toppe kagen med hasselnøddesmør, så smør et par skefulde ovenpå den afkølet kage og drys evt. med hakkede nødder.

Hasselnøddesmør med kakao; må advare mod at dette produkt er stærkt vanedannende! :-)
200 g hasselnødder
2 tsk kakaopulver
3-4 tsk kokossukker
2 spsk kokosolie

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 8-10 minutter – lad nødderne køle af og nulr derefter hinderne af nødderne – kasser hinderne. Kom hasselnødderne i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser og kør, indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Smag til. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas.

God weekend. Kh Ditte

Bønnebrownies med hasselnøddesmør was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fermentering 2.0
næste
Vaffelfest

Mere af det samme

Små raw-cookies med lakrids

22. februar 2013

Cheesecake i glas

6. november 2013

Mousse á la mums!

20. januar 2011

Forfriskende ferskenis

22. juli 2012

Verdens nemmeste æblekage

30. oktober 2016

Chokoladebrownie med frosting

16. marts 2014

Konfekt med tahin

19. august 2015

Pebermynte-sandwich

24. maj 2012

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

Kokosmakroner med lakrids

4. december 2013

8 kommentarer

Marianne Luna 25. marts 2017 at 10:21

Mums, de ser gode ud! Jeg lavede selv bønnebrownies for længe siden, men det er vist en anden opskrift.
Hvor mange gram kogte bønner svarer en dåse til? Jeg foretrækker at koge mine selv. :)

Svar
Ditte Ingemann 25. marts 2017 at 11:00

De er virkelig lækre – kan varmt anbefales. 100 g tørrede bønner svarer til indholdet af en dåse, 240 g, da de tørrede svulmer ca. 2 ½ gang op. God weekend. Kh Ditte

Svar
Anne Kathrine 28. marts 2017 at 12:49

Jeg har en dåse hvide bønner i skabet og stor lyst til at bage brownie – tror du jeg kan bruge dem, eller skal jeg ud og handle? :-)

Svar
Ditte Ingemann 28. marts 2017 at 14:50

Jeg har ikke prøvet med hvide bønner, men jeg vil næsten tro du kan sagtens kan bruge dem :-)

Svar
Anne Kathrine 28. marts 2017 at 14:52

Tak! Jeg vil gøre et forsøg :-)

Svar
Ditte Ingemann 28. marts 2017 at 15:00

God fornøjelse!

Svar
Rikke 9. april 2017 at 11:41

Jeg havde ikke noget sirup og brugte derfor dadler blendet med lidt vand i stedet – det virkede fint. Dejlig opskrift, og hold op hvor de mætter godt også :-)

Svar
10 lækre efterårskager - The Food Club 20. oktober 2017 at 14:35

[…] { BØNNEBROWNIES MED HASSELNØDDESMØR } […]

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen