The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Rejser

Pragtfulde Prag

af Ditte Ingemann 13. juni 2011

Jeg er netop lige kommet hjem efter en pragtfuld miniferie i Prag, som bød på læskende øl og fantastisk mad i lange baner.

Tjekkiet er nok mest kendt for deres billige gode øl, men der findes rigtig mange gode restauranter og små bagerier i Prag og det koster ikke en formue at spise ude, sammenlignet med mange andre storbyer. Hvis man gider lave lidt research inden afrejse er der masser af mulighed for at spise virkelig god mad til ingen penge.

Jeg har taget en del billeder på turen, primært af mad, som jeg smider op her på bloggen. Jeg vil varmt anbefale at tage en weekend til Prag, som foruden at være en smuk charmerende by også byder på super super øl, små markeder, hyggelige barer og masser af fortovscaféer med tjekkiske specialiteter.

Mit første møde med Trdelnik… Trdelnik er en traditionel tjekkisk kage/brød, som bliver rullet op på en pind/jernkæp og grillet, hvorefter den rulles i sukker og mandler – altså en avanceret form for snobrød!

Brød i Prag

Lidt blandede billeder af mad, som krydsede min vej og blev spist rundt i Prags små gader.

Hvidløg

Besøg på et lille bitte bageri, som forsynede mig med tiltrængt kaffe og nybagt morgenbrød. Bageriet lå meget centralt i den gamle bydel og havde overraskende nok åbent til kl. 01 – hvilket åbenbart er længere end de fleste caféer og barer.

Jeg havde hjemmefra bestilt bord på en restaurant, som jeg havde læst mange rosende ord om. Restauranten er ejet af en amerikansk gut, som tog godt imod os da vi kom. Vi fik venlig betjening, flotte cocktails, super lækker veltilberedt mad og en meget lille regning! Stedet hedder U Emy Destinnove og ligger på Katerinska 7, Praha 2. Der er mulighed for at vælge sin egen hummer og krabber fra et akvarium, hvorefter det bliver tilberedt i et rullende køkken nede ved bordet. Vi valgte dog en lækker oksebøf og grillet kylling i stedet, hvilket også var et pragtfuldt valg. Jeg vil på det varmeste anbefale stedet, og det er nok en god idé at booke bord i forvejen.

Sidste aften på en mexikansk restaurant, som jeg havde læst skulle være et meget meget godt sted og bordbestilling en nødvendighed. Vi droppede forbi uden at have booket bord og fik med nød og næppe et bord ved baren, hvor vi kunne indtage vores mad. Stedet var afslappet og autentisk med uhøjtidelig mad og store fadøl, som igen efterlod med en meget beskeden regning. Stedet hedder Cantina, Malá Strana, Ujezd 38.

I Prag er der mulighed for at få stillet sin øllyst eller måske få den vækket. Jeg fik på ingen måde stillet mig lyst, men smagte derimod en del nye øl og blev ret glad for den mørke øl Master Tmavy 18°, som udover at have en fantastisk farve, har en skøn tung karamelaroma, som passer perfekt til mig. Prag har flest lyse øl, så jeg blev glad da jeg faldt over denne kraftige fabelagtige øl. Prisen for 0,5 L fadøl i Prag er ca. 10 kr, men det kan variere lidt, alt efter hvor man befinder sig. Der findes utallige små barer og det kan godt betale sig at smutte et par gader væk fra turistfælderne, både i forhold til prisen, men også i hyggelighed.

Her er nogle billeder fra min øl- drinks- og kaffecrawl i Prag!

Pragtfulde Prag was last modified: maj 30th, 2014 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Cupcake kursus
næste
guf guf guf

Mere af det samme

Namaste fra Nepal

1. marts 2017

Guide til Mexico / Yucatan 1.0

11. september 2016

Magiske Marrakech

12. februar 2017

Mit Malmø

22. december 2011

Tour de Thy med Opel Crossland X

25. september 2017

Minder fra Amerika

21. november 2012

Guide til Barcelona

10. maj 2012

Stegte madbananer

11. marts 2016

Smagen af Tanzania

2. maj 2016

Guide til Almería

27. juni 2013

9 kommentarer

Lotte Eline Schaal Vejen 13. juni 2011 at 22:06

Super-lækre billeder :-) Tak for dem !
Kh.Lotte

Svar
Ditte 13. juni 2011 at 22:38

Tak Lotte, dejligt at vide nogen kigger med.

Svar
Anne Lautrup Rasmussen 14. juni 2011 at 09:12

Sikke nogle fine billeder og flot hår Ditte :o) Det ser da rigtig ud til at i har haft en dejlig tur med alt hvad der hører sig til…

Svar
Ditte 14. juni 2011 at 15:35

Hyggeligt med en besked fra dig, Anne. Vi har haft en fantastisk tur. Håber I har det godt – hils derhjemme.

Svar
Birgit Mathiesen 18. juni 2011 at 21:18

Hej Ditte
Så er vi bare klar til at tage til Prag efter at have set alle de fede billeder med diverse lækkerier og kolde fadøl, uhm :))

Svar
Ditte 26. juni 2011 at 17:02

Hej Birgit, Ja, tag endelig til prag – det er en fed by! Håber I har det godt ;-)

Svar
Familiemiddag rykker til Prag 9. november 2014 at 21:10

[…] http://www.thefoodclub.dk/pragtfulde-prag/ […]

Svar
Rasmus Eriksen 21. februar 2015 at 18:41

Hej Ditte

Jeg skal snart til Prag med skolen, men er ikke sikker på hvor mange penge jeg skal tage med til turen (Pengene skal gå til mad og hygge)

Mvh. Rasmus

Svar
Rita 9. juli 2017 at 16:28

Hvad hedder bageren?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen