The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Ice Ice Baby #2

af Ditte Ingemann 10. juni 2013

Da jeg var barn, var jeg ikke speciel vild med is, men derimod vafler – jeg ville meget hellere have en vaffel uden is end med is, men det har da heldigvis ændret sig siden da… Nu ELSKER jeg is, og jeg har langt om længe fundet den helt perfekte opskrift. Min opskrift er super nem, men desværre ikke super sund, da den både indeholder fløde og kondenseret mælk – jeg lover dog, at når du har taget den første bid, så glemmer du alt om kalorieindholdet. 

I sidste uge lavede jeg to varianter; en med mint og mørk chokolade, og en med Kahlua, kaffe og kakaonibs. Jeg kørte mint-isen på min ismaskine og den anden frøs jeg ned med det samme – resultatet blev fuldstændig det samme, så fortvivl ikke, hvis du ikke har en ismaskine.

Isen blev serveret i vafler, som jeg havde købt og derefter dyppet i mørk chokolade og hakkede pistacienødder. Det eneste mine is manglede var en stor klat guf, som er super nem at lave selv – mit bud på god guf finder du lige her.

{ Is med kaffe & kakaonibs }
ca. 400 ml

1/2 ds kondenseret mælk
2,5 dl piskefløde
1/4 tsk pulverkaffe
1 spsk kaffelikør, f.eks. Kahlua
2 spsk kakaonibs (kan erstattes af mørk chokolade)

Pisk kondenseret mælk, fløde og pulverkaffe til let skum, lige præcis til det danner luftige toppe. Vend kaffelikør og kakaonibs i blandingen og smag det hele til. Hæld ismassen på en ismaskine og kør i ca. 30 minutter, eller kom det direkte i fryseren i en tætsluttet beholder. Tag isen ud af fryseren ca. 10 minutter før den skal serveres.

{ Is med mint & mørk chokolade }
ca. 400 ml

1/2 ds kondenseret mælk
2,5 dl piskefløde
ca. 1/2 – 1 tsk pebermynteolie – smag til undervejs
50 g mørk chokolade, grofthakket
evt. et par dråber grøn, naturlig frugtfarve

Pisk kondenseret mælk og fløde til let skum, lige præcis til det danner luftige toppe. Vend pebermynteolie, chokolade og frugtfarve i blandingen og smag det hele til. Hæld ismassen på en ismaskine og kør i ca. 30 minutter, eller kom det direkte i fryseren i en tætsluttet beholder. Tag isen ud af fryseren ca. 10 minutter før den skal serveres.

Ice Ice Baby #2 was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
22 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sommersalat med stegte gulerødder
næste
Buenos dias

Mere af det samme

Ølkage!

13. juni 2012

Konfekt med tahin

19. august 2015

Franske fristelser

18. november 2015

{ blåbærmåne }

9. september 2013

Sund græskartærte med kanel

31. oktober 2015

Cheesecake med peanut butter og saltet karamel

16. januar 2014

P for Pavlova, Pærer & Pistacie

10. januar 2013

Pæretærtetid

30. oktober 2011

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Lakrids Koldskål med Blåbær

10. maj 2011

22 kommentarer

Magda 10. juni 2013 at 15:16

Yummie!! Helt såld på glass eller is som ni säer ;-) Is är alltid rätt!!
Har du inte recept på vaflan (struten, the cone…)?

Svar
Ditte 10. juni 2013 at 15:19

Nej, desværre ikke – har endnu ikke selv kastet mig ud i at lave vafler/cones :-)

Svar
Libbie 10. juni 2013 at 15:42

Hold da op hvor ser det lækkert ud. Min datter Anna holder 10 års fødselsdag i næste uge, 13 piger med hjemme til Hawaii-party, tror jeg stjæler din idé og dypper vaflerne i chokolade, det ser super festligt ud!!
Tak fordi du deler

Svar
Ditte 10. juni 2013 at 15:44

God idé – mon ikke det falder i de unge pigers smag :-)

Svar
Malene H 10. juni 2013 at 15:51

Hvor ser det lækkert ud! Hvor køber du kakaonibs henne? :-)

Svar
Ditte 10. juni 2013 at 15:54

Jeg har købt mine i en helsekostbutik :-)

Svar
Hessner 10. juni 2013 at 19:37

Det ser virkelig lækkert ud! Hvis man ikke allerede var lidt lækker-sulten, så blev man det da nu!

Svar
Ditte 11. juni 2013 at 09:33

Tak :-)

Svar
Piskeriset 10. juni 2013 at 20:58

Hvor er de smukke ♥
Jeg er desværre ikke til pebermynte – ellers havde jeg straks taget en bid af skærmen! (hvilket… nok er meget godt, jeg ikke gjorde ;-))

Svar
Ditte 11. juni 2013 at 09:35

Tak :-) du kan sagtens skifte pebermynten ud med andre gode sager – konsistensen blev perfekt, så kan varmt anbefale at teste opskriften.

Svar
Birgit Mathiesen 10. juni 2013 at 21:38

Hej Ditte
Mumme.. Mumme..
Sommer og sol og is, masser af is..
Og guf, guf :))
Så kan jeg vist godt købe nye sommerbukser ;)
Solskins hilsner Birgit

Svar
Ditte 11. juni 2013 at 09:32

Tak – jeg ser frem til en sommer fyldt med masser af is :-)

Svar
Annbritt 11. juni 2013 at 12:48

Mums mums og atter mums – hvor ser det lækkert ud og man må jo gerne spise lidt ‘ikke-sundt’ engang imellem. Denne is lyder simpelhen så lækker

Svar
Ditte 11. juni 2013 at 12:56

TAK – isen blev virkelig også god, så jeg kan kun anbefale at lave den :-)

Svar
Sabrina 11. juni 2013 at 19:13

Yum yum yum det lyder virkelig lækkert, også selvom jeg ikke bryder mig om kaffe. Nu får jeg helt lyst til at lave is (som om jeg ikke har det hele tiden) og spise det for den sags skyld ;-)

Svar
Ditte 11. juni 2013 at 20:34

Kaffesmagen er meget mild, men du kan jo sagtens lave isen alverdens gode smage :-)

Svar
Frida 12. juni 2013 at 08:56

Mums, hvor ser det bare lækkert ud. Bliver helt isulten nu. Tror ikke rigtigt på mine egne evner her, men kunne selvfølgelig prøve:)

Svar
Ditte 12. juni 2013 at 09:31

Prøv det! Opskriften er super nem, så det kan ikke gå galt ;-)

Svar
Line 15. juni 2013 at 22:03

Det ser helt fantastisk lækkert ud!! Jeg vil gerne lave begge is, men har lige et spørgsmål til kaffe-isen.
Skal man bruge Nescafe?

Svar
Ditte 16. juni 2013 at 19:35

Lige præcis – det smager såååååå godt :-)

Svar
Julie 26. juni 2013 at 22:26

Hej Ditte, sikke noget lækkert is! Jeg skal til at investerer i en ismaskine, men er i tvivl om, hvor mange penge man skal af med for at få en fornuftig maskine, der virker. Har du nogle erfaringer med gode/dårlige ismaskiner? Og hvilken en har du selv?
Mange sommerhilsner fra Julie :)

Svar
Ditte 26. juni 2013 at 22:32

Hej Julie, Jeg har en forholdsvis lille ismaskine fra Philips, som jeg købte sidste sommer – den kostede omkring 500 kr. Jeg er rigtig glad for den, og den passer fint til de portioner is jeg skal lave :-) Ismaskinen har et udtageligt fryselement og er altså ikke med kompressor… Det må jeg drømme mig til.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen