Jeg har tidligere skrevet om min oplevelse på 1.th og i fredags var jeg så heldig at besøge restauranten igen og opleve den nye gastronomisk fortælling; Mellem himmel og bord. Hvis du ikke kender 1.th eller Mette Martinussen, så kan du læse meget mere her. Jeg har tidligere beskrevet Mette som en fortæller, kok og poet, som på forunderlig vis kan kombinere mad, musik, teater, mystisk og fortælling – en kombination som er fuldstændig forrygende, og som Mette behersker til perfektion.
Jeg kan virkelig anbefale en aften på 1.th, og jeg vil helst ikke afsløre alt for meget om den nye fortælling, for det magiske ved en aften på 1.th er netop uforudsigeligheden, overraskelserne og naturligvis maden, som denne gang bød på små spiselige portrætter, en sø af liflig rabarber, sorte brød og fløjlsblød kokossorbet med sumak.
‘Mellem himmel og bord’ – ny gastronomisk fortælling på 1.th udfordrer måden vi spiser på – med gulddesserter og sommerfugle på et suppelærred.
‘Vi serverer et måltid i forførende og finurlige omgivelser, for at få vores gæster til at løfte blikket fra tallerkenen og opdage, at der findes mere mellem himmel og bord – nemlig andre mennesker’. ‘Om det er din kæreste, din mor eller kollega du spiser sammen med, så håber vi på at give oplevelsen af at have mødt dem på ny efter en aften hos os’.