The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

Fredagsfranskbrød

af Ditte Ingemann 2. juli 2011

I anledningen af det endelig blev fredag og jeg havde en fridag, bagte jeg et brød til at overleve weekenden på. Det blev et helt almindeligt hvidt franskbrød, som ikke har været i nærheden af kerner, fuldkorn og andet med skaldele. Det er jo nu om dage næsten blev en synd at spise hvidt brød, men det smager nu altså dejligt. 

Jeg bager sjældent lyst brød – jeg propper altid masser af forskellige ting og sager i min dej, men idag begrænsede jeg mig. Lyst franskbrød minder så meget om min barndom – det fik jeg ofte om fredagen med hjemmelavet chokoladepålæg. Det var kræs.

Imorgen tidlig står den helt sikkert på franner’ med nutella!

1 stk. franskbrød:

0,5 pk. gær
1 tsk. honning
1 tsk. salt
1 æg
1 spsk. olie
2 dl. lunken vand
Hvedemel… alt efter hvor meget vandet suger!

Opløs gæren i vandet og kom honning i. Tilsæt dernæst æg, salt og olie og rør godt. Kom lidt mel i ad gangen, indtil dejen har den ønskede konsistens.
Dejen skal hæve i min. 1 time. Derefter æltes dejen kort og formes til et franskbrød. Kom dejen i en franskbrød-form og lad det hæve igen i ca. 1 time.
Pensl brødet med æg og drys med f.eks. græskarkerner, sesamfrø eller birkes. Brødet bages ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

God weekend

Fredagsfranskbrød was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
1 kommentar
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Aftensmad med asparges
næste
Fredagsfisk

Mere af det samme

Nøddebrød fra stenalderen…

20. november 2012

Sundt bagværk!

9. oktober 2014

Brød & Blodappelsin

12. februar 2012

…..hvis jeg ingen boller får, så laver...

3. februar 2011

Boller møder Quinoa

15. januar 2012

Speltsnurrer

13. december 2012

Crumblebarer med brombær

31. marts 2016

Skønne Scones

23. oktober 2011

Der bor en bager….

8. februar 2012

Knækbrød i stjerneform

27. november 2011

1 kommentar

Jette Sørensen 26. juni 2018 at 09:41

det er bare dejligt med opskrifter hvor man ikke får en masse da vi kun er to herhjemme
lige nu snakker jeg om scones og franskbrød, ved godt man kan dele opskrifter men ikke altid med det bedste resultat ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen