The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Rejser

Guide til Mexico / Yucatan 1.0

af Ditte Ingemann 11. september 2016

mexico-top

Jeg har de sidste 20 år drømt om at rejse til Mexico, og tidligere på året gik den drøm endelig i opfyldelse. Jeg rejste med min mand 3 uger til Yucatan halvøen i Mexico og jeg vil dele vores oplevelser og anbefalinger med jer – dette er blot første indlæg ud af tre. Normalt planlægger vi altid selv vores rejser, men denne gang var en smule speciel i den forstand, at vi havde fået hjælp af Nyhavn Rejser til at planlægge de første 14 dage af vores tur. De hjalp os med hoteller og gav os gode råd til hvad vi skulle se og opleve. Jeg er helt sikker på, at vi kommer til at bruge Nyhavn Rejser igen næste gang vi skal på en længere rejse. 

MEXICO-1
Jeg har lavet en guide til Mexico i bundet af indlægget, men først skal I have lidt stemning fra det mexicanske – bær over med mig, for som altid kan jeg ikke begrænse mig når det kommer til feriebilleder.

img_0532_

p5130809_

mexi

img_0305_

img_1398_

p5100291_

tacos

p5110547_

p5090191_

p5090140_

img_0376-2_

p5120698_

mexico-dykkerditte

mexico-1

mexico-2

img_0475_

img_0445-2_

p5130829_

p5110552_

img_0482_

img_0483_

g0624102_

p5130848_

img_0337-2_

mexico-5

mexico-4

mexico-mango

mexico-3

Nizuc: Vi startede vores tur på dette luksuriøse hotel, som ligger få kilometer fra lufthavnen i Cancun.  Nizuc er et stort, lukket resort som indbyder til afslapning i meget smukke omgivelser. Jeg har vist aldrig boet så flot et sted og kunne ligge i vores kæmpe seng og kigge ud over vandet – perfekt start på ferien. Hotellet ligger syd-øst for Cancun, og dermed også uden for den pulserende storby/ferieby – her er 100% fred og ro, og de fleste kommer her for at slappe af ved vandet, poolen eller spa’en. Derudover byder Nizuc på 6 fantastiske restauranter og en morgenmadsbuffet som jeg sent glemmer. Jeg gætter på, at det koster en hel del, men det er faktisk muligt at holde fest, fx. bryllup på Nizuc, hvilket virker ret idyllisk og magisk…… så det bliver måske i mit næste liv :-)

Efter Nizuc kørte vi til byen Playa Del Carmen, som er en relativ stor by syd for Cancun – tidligere var Playa Del Carmen en stille fiskerby, men i dag er byen vokset pga. turisme og er blevet en ret livlig badeby. Der er rig mulighed for at tage på udflugter fra Playa Del Carmen, både ind i landet til cenoter, jungle og ruiner, og bådudflugter med dykning og snorkling.

Mahekal Beach Resort: Super, idyllisk hotel lige ved stranden – hotellet er et meget stort resort med små træhytter i både jungle- og palmeskov. Det er et utrolig charmerende sted og generelt er mexicanerne virkelig dygtige til at bygge, designe og vedligeholde autentiske miljøer. Hotellet står lidt som kontrast til selve byen, som jeg synes er mere hektisk end hyggelig. På Mahekal kan man bo i hytter af forskellig kvalitet, og det er naturligvis dyrere jo tættere man bor på vandet. Hotellet byder på afslapning enten ved stranden, ved poolen, i en hængekøje eller i en af de hyggelige barer eller restauranter.

Vi tog på en en-dags udflugt til øen Cozumel for at snorkle – Cozumel er den største ø i Mexico og ligger som en del af verdens anden største koralrev. Vi så en meget lille del af øen, men som sagt byder Cozumel på et fantastisk smukt og rigt undervandsliv og her er mulighed for både at snorkle og dykke. Man kan sagtens booke sin bådtur når man ankommer til Cozumel, men det er måske en god idé at undersøge det hjemmefra. Vi tog på en tur direkte fra havnebyen San Miguel, hvortil færgen også ankommer. Man kan selvfølgelig også sagtens leje cykler, bil eller scooter og se hele øen og pitstoppe ned langs det smukke rev.

Fra Playa Del Carmen tog vi på vores eneste udflugt ind i landet og denne gang med guide. Vi var så heldige at få en lokal guide, en Maya, som fortalte os passioneret om Mayaernes historie – han var super inspirerende og vandt vores fulde respekt, da han senere afslørede, at han rent faktisk har hjulpet Mel Gibson på produktionen af filmen Apocalypto. Vi startede turen med et varmt visit i det store ruin-kompleks, Coba, hvor vi tilmed fik mulighed for at kæmpe os på toppen af den højeste pyramide, hvorfra vi havde et fantastisk udsyn over junglen.

Fra Coba gik turen videre til Valladolid, en gammel by, hvor man kan opleve en mere autentisk mexicansk stemning og kultur. Vi spiste frokost på en af de ældste restauranter i byen, hvor vi fik frisklavede tacos, som smagte himmelsk. Desserten bestod af en stor pose med friskskåret, moden mango, som jeg købte på gaden af en ældre kvinde til 2 kr.

Efter en lang og varm dag overnattede vi et meget specielt sted, Hacienda Chichen-Itza, som er et bæredygtigt Maya-hotel i utrolig smukke omgivelser tæt ved ruinerne Chichen Itza, som turen gik til næste morgen. Chichen Itza er en Mayaby og religiøst centrum, etableret omkring år 300, og er en af Mexicos største turistattraktioner, og et af verdens syv nye vidundere. Det kan være en god idé at komme tidligt, både fordi temperaturen er bedre og der er mulighed for at få taget gode billeder inden alle de andre turister ankommer. Chichen Itza er bestemt et besøg værd, men jeg vil anbefale at have en kompetent guide med, som kan sætte ord på ruinerne og fortælle om de storslåede og mystiske Maya-historier.

Efter Chichen Itza kørte vi nordpå, for at tage færgen til øen Holbox – et magisk sted, som mit næste Mexico-indlæg vil handle om. Stay tuned for more Mexico, og indtil da kan I også se og læse mere om Mexico hos Nyhavn Rejser.

p5090171_

Guide til Mexico / Yucatan 1.0 was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Cookie kugler / smagen af rå kagedej
næste
Grøn Mandag / Auberginesalat med figner

Mere af det samme

Nepal

23. august 2017

Tour de Thy med Opel Crossland X

25. september 2017

Min Berliner-guide

4. januar 2014

Guide til Kreta

22. september 2014

Guide til Göteborg

17. juli 2016

Guide til Texas

4. juni 2013

Food in the USA

16. oktober 2011

Guide til København ♡

13. marts 2014

Guide til Istanbul

2. august 2014

Buenos dias

15. juni 2013

12 kommentarer

Cecilie Lykke 11. september 2016 at 21:11

Hold nu op, hvor ser det lækkert ud! Du har lige sat Mexico på min ønskeseddel over steder at besøge :)

Svar
Ditte Ingemann 12. september 2016 at 09:53

Du må afsted – kan virkelig anbefales!

Svar
Linda 12. september 2016 at 09:06

Hold nu op, du skyder altså virkelig fantastiske billeder, og nu må jeg også til Mexico. Dejligt at du supplerer bloggen med ferieoplevelser.

Svar
Ditte Ingemann 12. september 2016 at 09:52

Tusind tak, Linda – Mexico kan virkelig anbefales. Lækker mad og smuk natur :-)

Svar
Marina 12. september 2016 at 12:50

Hold da op nogle skønne billeder.

Jeg har selv været på de kanter engang som fattig rygsæk rejsende og Mexiko er dejligt. Sikken en gang solskin i har med jer hjem til den danske vinter.

Svar
Ditte Ingemann 12. september 2016 at 15:04

Tusind tak – vi havde en helt fantastisk ferie i Mexico, og jeg vil rigtig gerne tilbage igen :-)

Svar
Sofie 16. september 2016 at 10:31

Sikke nogle skønne billeder – jeg får lyst til at booke en rejse til Mexico med det samme ;-) Jeg har været i Mexico to gange før, og har virkelig meget lyst til snart at komme dertil igen. Dengang bare med mine to små drenge. Hvornår på året var I afsted, og hvordan var temperaturen på Yucatan-halvøen? Jeg har været på Yucatan i august måned og det var næsten ulidelig varmt. Det er min største bekymring ved at rejse til Mexico om sommeren – særligt med to små der ikke er vant til varmen :-)
Mvh Sofie

Svar
Ditte Ingemann 27. september 2016 at 08:51

Tusind tak – MEXICO er også virkelig et skønt sted. Vi var afsted hele maj og der var rigtig varmt… måske for varmt for små drenge, da vi nogle dage havde omkring 38 grader :-) Men i følge de lokale, så er den bedste tid dec-feb, hvor det føles som god, dansk sommer :-)

Svar
Cecilie 12. januar 2017 at 22:00

Nøj det lyder alt for lækkert! Vi må se at komme afsted:)! Tak for svar!

Svar
Mathilde 25. oktober 2017 at 15:07

Hej Ditte
Tak for et fedt indlæg og flotte billeder!! Den lokale guide, en maya, i kom i kontakt med og som tog jer med ind i landet og fortalte jer passioneret om landets historie, er det en i har informationer på? Skal til Yucatan halvøen om et par måneder og vil rigtig gerne i kontakt med en lokalguide.

Svar
Signe 8. februar 2019 at 00:32

Jeg kunne også vildt godt tænke mig, at høre om du har nogle informationer på den guide(guidet tur ind i landet) ?
Jeg befinder mig i playa del Carmen lige nu og kunne godt bruge en god guide

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen