Jeg bliver ofte spurgt hvilket grej jeg har i mit køkken og hvad jeg ikke kan undvære – svaret til det er rimelig simpelt; nemlig en god kniv. Hvis du skal investere i én ting til dit køkken, så køb en rigtig god kniv – det er absolut mit bedste råd, og det gør det sjovere og nemmere at arbejde med råvarerne. Jeg arbejder for det meste med to knive, når jeg er i køkkenet: en urtekniv til de mindre ting og en større kniv, når der skal snittes eller hakkes.
Jeg har indgået et samarbejde med Victorinox, som bl.a står bag disse virkelig gode knive – og som er blevet mine favoritter i køkkenet i øjeblikket. Der er ikke noget bedre end en ny, skarp kniv – det slår altså et par nye sko eller en taske, hvis du spørger mig :-)
Jeg vil dele en vanvittig god opskrift med jer på tahin-konfekt, som sagtens kan forberedes nu og opbevares på frost til den kommende juletid… eller når den søde trang melder sig. Men jeg må advare: de er ret så vanedannende.
{ TAHIN KONFEKT }
ca. 20 stk
En anderledes og velsmagende konfekt lavet ud af få ingredienser. Du kan pifte din konfekt op med de smage du kan lide, fx. frysetørrede bær, kanel, appelsinskal, granatæblekerner, kaffe, kakao, gojibær… så kun fantasien sætter grænser.
300 g lys tahin
3 spsk kokosolie
1 nip havsalt
1 tsk ren vaniljepulver eller korn fra 1/2 vaniljestang
100 g ahornsirup
2 spsk kakaonibs
Kom tahin, kokosolie, salt, vanilje og sirup i en lille gryde og smelt det sammen ved svag varme – smag massen til. Rør kakaonibs i, og hæld massen i en lille form (20*20 cm) beklædt med film. Pynt evt. med hakkede pistacienødder og rosenblade. Stil formen i fryseren i ca. 4 timer, hvorefter massen kan skæres ud i små stykker med en skarp kniv. Opbevar konfekten i fryseren og spis det direkte derfra…. det smelter nemlig hurtigt i stuetemperatur.
Dette indlæg er lavet i samarbejde med Victorinox og er et sponsoreret indlæg.
1 kommentar
Du er en vidunderlig kok. Jeg vil gerne se flere artikler om dette emne på dit websted. Det ville være meget interessant for mig.