Kære allesammen,
Rigtig glædelig jul – jeg håber I er ved at være klar til julen? Jeg er ihvertfald helt klar, og smuttede afsted på juleferie igår. Hvis du stadig mangler at lave julekonfekt, så kan jeg anbefale at gå i køkkenet, og lave disse små, søde godbidder; rocky road…. og måske drikke en kop varm kakao eller gløgg til – så vil jeg næsten garantere julestemning.
Jeg elsker rocky road, som egentlig bare er chokolade blandet med forskellige gode sager – du kan bruge de ting du bedst kan lide og det du har i køkkenskabene.
{ Rocky road }
ca. 20 stk
Du kan tilsætte fx. lakridspulver, citrusskal, syltet ingefær, kaffe, pebermyntedråber til chokoladen – kun fantastien sætter grænser. Her er en udgave med appelsinsmag. Jeg kan bedst lide en rigtig mørk chokolade og bruger en øko variant, der er sødet med kokossukker….. men du kan bruge lige præcis den chokolade, som du ønsker.
300 god, mørk chokolade, jeg bruger 85%
75 g ristede mandler
25 g ristede kokosflager
75 g tørrede abrikoser
25 g gojibær
skal fra 1 øko appelsin
2-3 spsk frysetørrede bær, fx hindbær, havtorn, jordbær
Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad – sørg for at temperere chokoladen ordentligt. Hak mandler og abrikoser groft. Hæld den smeltede chokolade over nødder, kokos, abrikoser, gojibær, appelsinskal og frysetørrede bær – rør det hele godt sammen.
Hæld massen i en lille form/bradepande med bagepapir og pynt med en smule frysetørrede bær på toppen. Sæt formen på køl i ca. 3 timer, hvorefter massen skæres ud i små tern og opbevares i en dåse på køl.
Glædelig jul og grønt nytår.
KH Ditte
2 kommentarer
Kære Ditte.
Også rigtig glædelig jul til dig, Ditte :-)
Tak for alle dine fantastiske opskrifter og gode ideer her på The Food Club – jeg er kæmpe fan!
Glæder mig allerede til at se, hvad du byder på fremover :-) Og held og lykke med alle dine projekter!
KH Inger
Tak for opskriften. Er der en chokolade med kokossukker du kan anbefale?