The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

★ Glædelig jul ★ Konfekt på 5 minutter ★

af Ditte Ingemann 23. december 2017

Kære allesammen,

Rigtig glædelig jul – jeg håber I er ved at være klar til julen? Jeg er ihvertfald helt klar, og smuttede afsted på juleferie igår. Hvis du stadig mangler at lave julekonfekt, så kan jeg anbefale at gå i køkkenet, og lave disse små, søde godbidder; rocky road…. og måske drikke en kop varm kakao eller gløgg til – så vil jeg næsten garantere julestemning.

Jeg elsker rocky road, som egentlig bare er chokolade blandet med forskellige gode sager – du kan bruge de ting du bedst kan lide og det du har i køkkenskabene.

{ Rocky road }
ca. 20 stk

Du kan tilsætte fx. lakridspulver, citrusskal, syltet ingefær, kaffe, pebermyntedråber til chokoladen – kun fantastien sætter grænser. Her er en udgave med appelsinsmag. Jeg kan bedst lide en rigtig mørk chokolade og bruger en øko variant, der er sødet med kokossukker….. men du kan bruge lige præcis den chokolade, som du ønsker.

300 god, mørk chokolade, jeg bruger 85%
75 g ristede mandler
25 g ristede kokosflager
75 g tørrede abrikoser
25 g gojibær
skal fra 1 øko appelsin
2-3 spsk frysetørrede bær, fx hindbær, havtorn, jordbær

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad – sørg for at temperere chokoladen ordentligt. Hak mandler og abrikoser groft. Hæld den smeltede chokolade over nødder, kokos, abrikoser, gojibær, appelsinskal og frysetørrede bær – rør det hele godt sammen.
Hæld massen i en lille form/bradepande med bagepapir og pynt med en smule frysetørrede bær på toppen. Sæt formen på køl i ca. 3 timer, hvorefter massen skæres ud i små tern og opbevares i en dåse på køl.

Glædelig jul og grønt nytår.

KH Ditte

★ Glædelig jul ★ Konfekt på 5 minutter ★ was last modified: december 23rd, 2017 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vegansk ost // Kimcheese
næste
Året der gik, 2017

Mere af det samme

labre lakridspandekager

21. april 2011

trøffel-helt

16. maj 2012

Iskold kaffe med lakrids

29. januar 2012

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

Hjemmelavede (hippie) træstammer

29. november 2014

Rocky Road

18. november 2012

Boghvedecookies

1. februar 2016

Hjemmelavet chokolade

17. december 2015

Hurtige havregrynshapsere

22. april 2015

Kys

26. maj 2011

2 kommentarer

Inger 23. december 2017 at 17:21

Kære Ditte.
Også rigtig glædelig jul til dig, Ditte :-)
Tak for alle dine fantastiske opskrifter og gode ideer her på The Food Club – jeg er kæmpe fan!
Glæder mig allerede til at se, hvad du byder på fremover :-) Og held og lykke med alle dine projekter!
KH Inger

Svar
Gitte 30. december 2017 at 19:12

Tak for opskriften. Er der en chokolade med kokossukker du kan anbefale?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen