{ 1. juli 2012 }

En lille snitte..

En lille snitte..

Et lille indlæg om en lille snitte – ikke hvilken som helst snitte, nemlig hindbærsnitten; snitten over dem alle!
Jeg tænkte, at det var passende at hylde hindbærsnitten på en lidt grå og blæsende søndag.

En lille snitte..

Opskriften på mine hindbærsnitter har altid været i min familie, og jeg synes det er den bedste opskrift – jeg har moderniseret den med frysetørrede hindbær, men snitterne kan også pyntes med den klassiske farvestrålende krymmel.

En lille snitte..

Hindbærsnitter, 16 stk.:

Dej:
200 g blødt smør
350 g hvedemel
1 æg
125 g flormelis

Andet:
ca. 200 g hindbærmarmelade
ca. 200 g flormelis + vand (til glasur)

Evt. frysetørrede hindbær til pynt

Smør, hvedemel, æg og flormelis æltes sammen – det er klart nemmest at komme ingredienserne i en foodprocessor, men man kan også ælte dejen i hånden. Dejen skal kun lige samles, så pas på med at arbejde for meget med dejen. Lad dejen hvile på køl i ca. 30 minutter, så er den nemmere at rulle ud.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord i fire lige store plader og de lægges på en bageplade med papir, hvorefter de bages ved 200 grader i ca. 10-12 minutter eller indtil de er gyldne. Imens bundene er i ovnen, laves glasuren, som gerne må være meget tyk.

Bundene lægges sammen med marmelade, og der kommes glasur og pynt på toppen, hvorefter de skæres ud til hindbærsnitter – det hele foregår mens de er varme, for så er det meget nemmere at skære dem ud.

Selvom det er svært, så lad snitterne køle af inden de skal spises – de hindbærsnitter, som ikke bliver spist med det samme (hvis det sker), har bedst ved at blive opbevaret i en kagedåse.

En lille snitte..

33 tanker om "En lille snitte.."

 1. Monsterscircus

  Ej, hvor ser de skønne ud! Jeg elsker hindbærsnitter uanset hvordan vejret er!! De små fætre kan virkelig hæve min dag og humør helt op overskyerne. Tak for de lækre billeder, nu har jeg et stort dybt hul i maven 🙂

  Reply
 2. Tine

  Yummi..Der er nu ikke noget saa godt som en Hindbaersnitte. Bor i London, her findes der ikke Hindbaersnitter
  saa nu gaar jeg igang i koekkenet. De ser skoenne ud:)

  Reply
 3. Anne

  Uh – de ser gode ud. Måske er det på tide jeg bager snitter – det er alt for længe siden.
  Her i Hillerød er det også solskin – dejligt!

  Reply
 4. Louise

  Hej Ditte 🙂
  Endnu en fra Hillerød her, ja solen har været forbi i dag, og lidt hjemmebag kunne man godt ha’ brugt 😉
  De ser rigtig dejlige ud og opskriften skal helt klart prøves!
  Hvor køber du frysetørrede hindbær?
  Louise

  Reply
  1. Ditte

   Dem har jeg købt hos Special købmanden, men de kan også købes hos f.eks. Torvehallerne eller Mette Blomsterberg 🙂

   Reply
 5. Sia

  Disse kan klart anbefales!
  Min morfar elsker dem så meget, at han har bedt om at få flere 😉 men kan de mon fryses? nogen der har erfaring med dette?

  Reply
  1. Ditte

   Ihh, hvor dejligt at høre! Tænker din morfar har spist en del snitter i sit liv, så han ved sikkert hvad han taler om 🙂 Jeg har ingen erfaring med at fryse mørdej, så måske nogle andre kyndige bagefolk kan hjælpe?

   Reply
 6. Mary

  De ser rigtig lækre ud!

  At lave en god glasur er bare ikke noget jeg kan finde ud af 🙁 kan du guide mig til hvordan man laver en god, tyk glasur til hindbærsnitterne?

  Ps: rigtig god blog 🙂

  Reply
  1. Ditte

   Mange tak – jeg har ingen mål på min glasur, men brug forholdvis meget flormelis og bland det med nogle dråber varmt vand, tilsæt evt. farve til glasuren. Rør det sammen indtil du har en meget tyk glasur, som kan smøres på snitterne.

   Reply
 7. Kirsten

  Hej. Jeg faldt lige over din opskrift på hindbærsnitter, og er lidt nysgerrig på hvor tykke de skal være, når man ruller dem ud?

  Reply
 8. cecilie

  Mørdej kan sagtens fryses!
  Snitterne skal dog bare tages op i god tid inden de spises!
  Ellers ser snitterne lækre ud! 🙂

  Reply
 9. Carina Madsen

  Jeg har prøvet at lave disse et par gange nu, og de smager himmelsk! Men jeg har problemer med at rulle dejen ud – når jeg skal løfte den fra bordet, flækker den for mig. Har du nogen ide om, hvad det kan skyldes?

  Reply
 10. Henriette

  Prøv opskriften, kan bestemt anbefales. Prøvede med solbærmarmelade, stort hit her hos os 😉

  Tak for en god opskrift 🙂

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *