{ 5. marts 2013 }

Kærlighed til kiksekage

Kærlighed til kiksekage

Åh ja, hvem husker ikke den gode gamle kiksekage med masser af palmin og æg? Sådan blev kiksekage i hvert fald lavet i min barndom! Forleden faldt jeg over en moderne fortolkning af kiksekage med kondenseret mælk hos Lone Kjær, som jeg straks blev nød til at teste og hold da op den smagte eventyrlig godt. 

Kærlighed til kiksekage

Jeg har lavet nogle små ændringer i opskriften, bl.a. har jeg tilsat en smule kaffe og masser af hakkede hasselnødder på toppen. Jeg kunne ikke opdrive de firkantede vanillekiks, som normalt bruges til kiksekage, men valgte i stedet en grovere speltkiks, og den gjorde jobbet perfekt.

Kærlighed til kiksekage

Kærlighed til kiksekage

Kærlighed til kiksekage

45 tanker om "Kærlighed til kiksekage"

  1. Camilla

    Har ikke fået kiksekage siden min barndom, og tror at det er det at der skal palmin i der har afholdt mig fra at lave det – så det lyder meget tiltagende at der skal kondenseret mælk i i stedet for – tror det skal prøves. Måske til tøsehygge i næste uge 🙂

    Reply
  2. Line

    Wow, så fik man bare lyst til kiksekage igen. Det har ellers været et overset fænomen på det sidste, men denne her version lyder lækker og chokolade-agtig og knap så fedtet som den traditionelle. Det må prøves; har en kagefestival jeg skal til næste måned, og mon ikke en kiksekage er togrejsevenlig?

    Reply
    1. Ditte

      Den er virkelig lækker og i stedet for kaffe kan der sagtens tilsættes andre smagsgivere, f.eks. appelsin eller whisky 🙂

      Reply
  3. Charlotte G

    Tusind tak for den fine opskrift!
    Jeg elsker Kiksekage, så jeg må hjem og lave denne opskrift.
    Vh Charlotte G

    Reply
  4. Malene Hallund

    Ser super lækkert ud og vil gerne prøve. Kan man købe kondenseret mælk i et normalt supermarked? Har aldrig lavet noget med kondenseret mælk før.

    Reply
  5. Marie - Cocina Fragrante

    Har faktisk aldrig smagt kiksekage, min mor voksede op med palminudgaven og ville ikke udsætte sine børn for den oplevelse – men hold da op, hvor bliver jeg nødt til at lave denne version en dag, hvor der ikke skal spares på kalorierne! MUMS den ser god ud.

    Reply
    1. Ditte

      Ja, denne her udgave må du altså teste – men du har ret i, at det er en tung sag, så den skal nydes i små mængder 😉

      Reply
  6. Camilla

    Uh kiksekage minder mig om barndommens ferier hos min farmor 🙂
    Måske jeg burde prøve at give mig i kast med denne her på et tidspunkt 🙂

    Reply
    1. Ditte

      Kiksekage er også fyldt med minder for mit vedkommende 🙂 Du burde give dig i kast med denne udgave, for den er altså super god!

      Reply
  7. Sofie Pio

    Hej Ditte!

    Nu bander jeg altså, – fuck, hvor ser det eventyrlig godt og lækkert ud! Og jeg som desværre er på streng slankekur, må jo altså bryde reglerne igen, for dén kage der, dén kan ingen altså dy sig for! Det må jeg sige. Den skal prøves snarest!

    – Fortsat god dag!

    Knus Sofie

    Reply
    1. Ditte

      Hej Sofie, hvis du skal synde, så er denne kiksekage perfekt 🙂 den er ret heftig, så man behøver kun er lille stykke…

      Reply
  8. Eva staby

    Så enig , den ser da bare super lækker ud, og så er den ikke så syndig så man ikke får alt for dårlig samvittighed
    🙂 . Knus fra Eva

    Reply
  9. hvadskalvibage

    Så fik man lige flashback til barndommen og fødselsdage 🙂

    Det lyder rigtig lækker med kondensmælk – meget mere end med palmin. Så denne opskrift må klart testes på et tidspunkt

    Reply
  10. A+K

    Kiksekage! Det har jeg vist ikke fået siden jeg var 8 år og gik til spejder – får helt nostalgisk flashback til en gang rynkeby-saft og en blød skive kiksekage i lejrbålets skær (;

    – Anne

    Reply
  11. by Blikfang

    Hvor ser den bare for god ud! Du lyder jo dejligt nemt. Min kæreste har længe snakket om kiksekage og det er da også flere år siden jeg selv har smagt det, så det skal da helt sikkert prøves. Tak for opskrift og skønne billeder 🙂

    Reply
  12. Anne

    Har lavet denne skønne kage til fredagsguf- den er fantastisk og har fået genvalg! Uhmmm… Efter en smagsprøverunde er der kun en halv tilbage. Sådan kan det gå.

    Reply
  13. Mette

    Hej,

    Hvor ser den bare lækker ud. Har ikke fået kiksekage i mange år. 🙂
    Tror jeg vil lave den til familie hygge i morgen.
    Hvilken type kiks er brugt i denne opskrift?

    God weekend

    Mvh Mette

    Reply
  14. Malin

    Normalt spises kiksekage kun til jul i Norge, men denne version kunne da være fristende anytime!!! Hasselnødder og speltkiks lyder så lækkert! (Selv om geletopper og almindelige kiks også duger – især til jul! ;))

    Reply
  15. Mia

    Jeg troede ikke at det var muligt at finde de firkantede vaniljekiks,
    Men efter en lang søgen, fandt jeg dem i en Spar butik. De har i hvert fald de kiks i provinsen 🙂

    Reply
  16. Mette Marie

    Hej Ditte
    Skøn opskrift, den er allerede testet og godkendt af familien:)
    Må jeg linke til den fra min blog når jeg poster det på et tidspunkt?
    Hilsen Mette

    Reply
  17. Mie

    Hey den kage ser über nice ud. Men den kondenserede mælk er den lavet til karamel inden brug eller direkte fra dåsen?

    Reply
  18. randi

    Hej, lyder lækkert, har mega lyst til kiksekage og de havde ikke palmin i brugsen. hvor mørk Chokolade % cacao vil du anbefale? Hilsen Randi

    Reply
  19. Karina

    Hvad mon der gik galt?
    Jeg smeltede det hele i en gryde og lagde det sammen med kiksene.dagen efter da vi skulle skærer i den, var det næsten umuligt fordi den var så karamel agtig

    Reply
    1. Ditte

      Det kan jeg ikke rigtig svare dig på – da jeg lavede min udgave, blev faktisk temmelig hård og fast, og skulle stå lidt ude før den blev serveret – du må prøve igen 😉

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *