{ 13. december 2012 }

Speltsnurrer

Jeg er ret stor fan af snurrer, både med kanel og kardemomme, så derfor har jeg lavet min egen kombination, som oven i købet er bagt udelukkende på speltmel. De blev super lækre, så selvom de er en smule tidskrævende, så vil jeg anbefale at springe ud i at lave dem… De stikker altså næsten en god kanelsnegl!

Til disse snurrer har jeg brugt speltmel fra Livø, som kan købes i Irma. Jeg har aldrig besøgt Livø, men de producerer nogle virkelig skønne fødevarer – øen er fredet og alle fødevarer bliver produceret økologisk. Jeg har været så heldig at få lov til at eksperimentere med forskellige typer af deres korn- og melprodukter, hvilket har givet mig endnu mere lyst til at besøge den lille ø.

Speltsnurrer med kanel & kardemomme ♥, 10 stk.:

Dej:
15 g gær
2,5 dl lun mælk
1 æg
60 g sukker
1 nip salt
1-2 tsk stødt kardemomme
ca. 180 g fuldkornsspeltmel (fra Livø)
ca. 300 g sigtet speltmel (fra Livø)
75 g smør

Fyld:
50 g blødt smør
3-4 tsk kanel
4 spsk brun farin

Rør gæren ud i lun mælk i en røremaskine. Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør igen. Tilsæt mel lidt ad gangen – dejen må endelig ikke blive for tør, så hold hellere lidt tilbage. Ælt dejen med en dejkrog i ca. 8-10 minutter, hvorefter smør tilsættes i små tern. Ælt igen i ca. 5 minutter – dejen skal slippe skålens kanter og virke blød og luftig. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1,5 time.

Når dejen har hævet deles den i to stykker og hver del rulles ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 25*35 cm. På den ene halvdel af hver firkant, smørres det bløde smør ud, samt drysses med kanel og farin. Fold firkanterne sammen hver for sig. Skær hver firkant ud i 5 strimler á ca. 5 cm i bredden, sno dem og slå en knude på hver strimmel. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 45 minutter, hvor de pensles med æg og drysses med perlesukker.

Bages ved 225 grader i ca. 10-12 minutter.

22 tanker om "Speltsnurrer"

  1. Camilla

    Ej, hvor ser de bare gode – jeg er også helt vild med kanelsnurrere, og bager dem tit efter Meyers opskrift – tro jeg skal prøve din næste gang.

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Tror min opskrift minder om Meyers, men du skal prøve med speltmel – det giver en dejlig smag og konsistens til bagværket..

    1. Ditte Forfatter

      Tror sagtens du kan fryse dem, men lad være med at bage dem helt og lun dem inden servering :-)

  2. Camilla

    Hvor har du købt perlesukkeret?
    Jeg kan ikke finde nogle steder hvor de har “det svenske” hvide perlesukker :)

    Svar
  3. Frk. Kræsen

    Hvor ser de virkelig virkelig gode ud. Jeg holder mig tit til min svenske opskrift på kanelsnegle, men jeg tror måske jeg burde prøve den her af. Det lyder i hvert fald som en meget spændende kombination.

    Svar
  4. Pernille

    Jeg falder altid i svime over din blog klokken alt for sent – nu er kl. blevet 00.30, og jeg sætter kanelsnurrerne til hævning et køligt sted, og håber de kan bages i morgen tidlig.. De kostede mig i øvrigt en håndmikser – den kunne ikke klare mosten, hehe..

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Åh nej, ikke håndmikseren… Håber at de blev rigtig gode og du får en røremaskine i julegave :-)

  5. Lise

    Virkelig lækre, men synes der skal være lidt mere fyld i. Til gengæld er det genialt at snurre fyldet inde, i stedet for at det som ved kanelsnegle ofte bare flyder ud på pladen…
    Jeg må bage dem igen snart – med dobbelt op på fyld ;-)

    Svar
  6. Tina

    Har netop bagt disse fantastiske Speltsnurrer – de har helt klart udkonkurreret kanelsneglene hos os.
    Tak fordi jeg faldt over din side på Google :-)
    Hilsen Tina

    Svar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>